
Rețete cu ovăz fără gluten
Rețetele cu ovăz fără gluten sunt întotdeauna un ajutor de nădejde în vremurile noastre în care incidența cazurilor de boală celiacă și intoleranța la gluten sunt din ce în ce mai ridicate. Glutenul este o proteină care intră în compoziția diferitelor tipuri de cereale și este indigerabil pentru multe persoane, astfel încât cauzează multe probleme de sănătate. Ovăzul este una dintre cerealele care nu conțin gluten în mod natural, dar poate fi contaminat cu gluten. Prin cultivarea și depozitarea corectă a acestuia, ovăzul poate fi de folos multor persoane, iar ovăzul fără gluten este destul de ușor de găsit în zilele noastre.
Ovăzul poate fi adăugat în multe rețete ca înlocuitor pentru făina de grâu sau în amestecuri fără gluten și amidon. Rețetele fără gluten gustoase și sănătoase pot fi preparate cu ovăz, excluzând astfel făina care este utilizată de obicei. Rețetele cu ovăz fără gluten create de mine sunt gustoase, simple, iar datorită conrinutului ridicat de fibre, acestea trebuie să facă parte din cadrul unui meniu sănătos. Alegerea unor mâncăruri corecte și potrivite este foarte dificilă pentru începătorii în ceea ce privește o dietă fără gluten, dar sper ca rețetele mele să ușureze acest proces.