Rețetele sănătoase cu tofu sunt o delicatesă nu doar pentru vegetarieni și vegani, dar și pentru persoanele care din când în când doresc să gătească mâncăruri fără carne. Brânza tofu este preparată din soia, așa încât dacă nu consumi alimente de origine animală, aceasta poate deveni pentru tine un aliment valoros și bogat în nutrienți. Oricine poate să-i descopere farmecul grație acestor delicioase rețete dietetice.
Dacă nu dorești să consumi carne, îți poți completa necesarul de proteine înlocuind-o cu brânză tofu. Chiar dacă multă lume afirmă că nu are niciun gust, brânza tofu are abilitatea de a absoarbe aromele altor ingrediente, ceea ce face ca aceasta să fie ingredientul ideal în diverse feluri de mâncare, atât dulci, cât și sărate. Este utilizată ca înlocuitor pentru carne deoarece are un conținut ridicat de proteine, dar și pentru conținutul de acizi grași nesaturați, calciu și fier.
Brânza tofu merge de minune servită cu carne și pește. Acesta este motivul pentru care am preparat rețete rapide pentru brânză tofu cu cușcuș și ton, tofu cu pui, mazăre și orez și multe altele. Bineînțeles că aici găsești și rețete vegetariene, cum ar fi brânză tofu cu ciuperci și paste. Poți să te răsfeți cu o cremă cu banane sau mousse cu tofu și ciocolată. Încearcă rețetele cu tofu simple și sănătoase create de mine și silueta ta nu va avea de suferit.