Magiciana Fit
Urmărește-mă
Parfe-uri cu ciocolată şi brânză tofu

Parfe-uri cu ciocolată şi brânză tofu

Parfe-urile sănătoase cu ciocolată și brânză tofu sunt gustoase și le poți savura la micul dejun sau ca desert sănătos. Acestea sunt excelente și sunt perfecte pentru musafirii care sunt adepții unui regim alimentar sănătos bogat în vitamine și proteine și cărora le plac combinațiile neobișnuite.

Brânza tofu este utilizată în multe rețete, prntre care și în cele de dulciuri. Datorită faptului că absoarbe cu ușurință aromele ingredientelor cu care este amestecată, nici nu îi simți gustul în dulciuri. În această rețetă sănătoasă brânza tofu se transformă într-o gustoasă cremă de ciocolată grație adaosului de miere și cacao. Consistența cremoasă poate fi desăvârșită și prin adăugarea de iaurt simplu sau banană.

Baza acestui parfe o reprezintă aluatul raw din ovăz, morcov, măr, miere și scorțișoară. Partea superioară a aluatului e acoperită cu cremă de ciocolată cu tofu. Între aceste două straturi am așezat căpșune, acestea se vor alătura simfoniei de gusturi din acest desert sănătos.

Aceste parfe-uri sănătoase cu cremă de tofu nu conțin gluten, sunt bogate în proteine, vitamine și minerale, printre care cele mai importante sunt calciu, fier și magneziu. Dacă dorești să reduci conținutul de carbohidrați și cantitatea de calorii din rețetă, poți înlocui în parte mierea cu stevia sau xilitol (vi-l recomand pe acesta) .

Ingrediente

Instrucțiuni

  1. Amestecă în blender toate ingredientele pentru baza de ovăz.
  2. Atunci când amestecul s-a omogenizat, toarnă-l pe fundul unor pahare sau boluri şi ornează cu căpşune feliate.
  3. Amestecă toate ingredientele pentru crema de tofu.
  4. În momentul în care crema s-a omogenizat şi nu mai are cocoloaşe, toarn-o cu lingura în pahare.
  5. Decorează-le cu fulgi de nucă de cocos sau fructe şi dă parfe-urile la frigider timp de cel puţin 8 ore.
Timp de pregătire10 minute
Cantitate rezultată4 porții
Informații nutriționale / 1 porție
Calorii270 Kcal
Carbohidrați47 g
Fibre6 g
Proteine10 g
Grăsimi5 g
...
Lucia Wagner

Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!

Lucia Wagner

Comentarii