
Zucchini la cuptor umplut cu ton și ușor de preparat
O mâncare gustoasă, cu puține calorii și plină de proteine - acest zucchini la cuptor umplut cu un amestec de ton, boia de ardei și sparanghel care e ușor de preparat reprezintă o mâncare excelentă pentru toată lumea, fie că ești sportiv, adept al alimentației sănătoase, ai o dietă fără gluten sau doar încerci să pierzi câteva kilograme. Cu siguranță vei savura această rețetă fit. Are un conținut redus de carboidrati, grăsimi și calorii. Zucchini umpluț cu ton poate alcătui o masă de prânz sau cină nu doar bogate din punct de vedere nutrițional, ci și o mâncare dietetică și gustoasă.
Profită de sezonul apariției zucchini-ului și de conținutul său suculent și bogat în vitamine. Zucchini-ul se digeră foarte ușor și contribuie la întărirea imunității. Umplutura cu ton are o aromă distinctă și scoate în evidență gustul delicat al zucchini-ului copt. Îți recomand să adaugi și tofu afumat - îl ador și îmi place să-l folosesc în rețete datorită gustului său fin de nuci. Sparanghelul de deasupra va căpăta după coacere o textură crocantă delicată, ducând experiența acestei mâncări la un cu totul alt nivel.
Încearcă această rețetă simplă de zucchini umpluți la cuptor cu ton și sparanghel. E gata în câteva minute și poți modifica umplutura de fiecare dată când o pregătești, în funcție de preferințe. Nu uita de sparanghelul gustos și sănătos, cât și de irezistibila brânză de deasupra care se topește. Această mâncare sănătoasă este incredibilă și sunt sigură că o vei adora.
Ingrediente
- 1 zucchini mai mic
- 150 g ton în suc propriu (vi-l recomand pe acesta)
- 1/8 ceapă
- 1/2 linguriță boia dulce măcinată
- 1/4 linguriță sare (v-o recomand pe aceasta)
- oregano
- 1 cățel de usturoi
- 2 lingurițe muștar
- 3 linguri iaurt grecesc
- 50 g sparanghel
- 30 g mozzarella dată pe răzătoare
- 50 g tofu afumat (opțional)
Instrucțiuni
- Spală zucchini-ul, taie-i cotorul și taie-l în două pe lungime. Cu ajutorul unei linguri, îndepărtează miezul zucchini-ului. Așează bărcuțele din zucchini într-o tavă pentru copt. Într-un castron, amestecă tonul scurs de zeamă cu piperul, sarea, iaurtul, muștarul, ceapa tăiată mărunt și usturoiul pisat. Poți adăuga și tofu afumat. Amestecă bine ingredientele și umple bărcuțele de zucchini cu acest amestec. Așează deasupra sparanghelul spălat și peste acesta presară brânză. Coace bărcuțele la 205 grade Celsius timp de 20 de minute. Zucchini-ul trebuie lăsat la cuptor până se înmoaie, nu până se rupe în bucăți.
Timp de pregătire | 30 minute | |
Cantitate rezultată | 1 porție |
Informații nutriționale / 1 porție | ||
Calorii | 220 Kcal | |
Carbohidrați | 7 g | |
Fibre | 2 g | |
Proteine | 43 g | |
Grăsimi | 2 g |
Pentru mai multe rețete asemănătoare, apasă pe categoriile de mai jos
Fără zahărCu puţine caloriiReţete pentru prânz şi cinăFără glutenFără nuciTonLegumeRețete cu ton pentru prânz și cinăRețete cu legume pentru prânz și cinăRețete pentru prânz și cină cu puține caloriiRețete de zucchini cu puține grăsimiRețete cu zucchini fără glutenRețete low carb sănătoase cu tonRețete cu ton cu puține grăsimiRețete cu ton fără glutenRețete cu tofu fără glutenRețete cu tofu cu puține calorii pentru slăbitRețete low carb cu legumeRețete cu legume cu puține calorii pentru slăbitRețete cu legume fără gluten
Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!
Comentarii
✉️ Send me your favorite recipe.
Email it to me and I will be happy to try it and publish it.