Magiciana Fit
Urmărește-mă
Brioșe sănătoase cu tofu (sărate, fără gluten, fără ou)

Brioșe sănătoase cu tofu (sărate, fără gluten, fără ou)

Aceste brioșe cu tofu simple, sărate și sănătoase reprezintă o alternativă excelentă la brioșele cu ou. Aluatul nu se fărâmițează chiar și fără ou sau făină, iar gustul acestora este surprinzător de delicios. Poți adăuga și alte ingrediente în funcție de gusturi, astfel vei crea cu ușurință o mulțime de versiuni la această rețetă. Aceste brioșe sărate sănătoase pot fi folosite și ca gustare amuzantă pentru musafiri. Încearcă aceste brioșe fit cu tofu, pline de proteine!

Brioșele cu toful se numără printre rețetele mele preferate pentru micul dejun, iar grație faptului că acestea au valori nutriționale perfecte, pot să le consum fără griji chiar și la cină. În același timp, sunt ușor de transportat, astfel încât pot fi luate la școală sau la serviciu pe post de gustare. Aceste brioșe cu tofu nu au doar un conținut redus de grăsimi și bogat în proteine, însă conțin și puține calorii și sunt low carb, ceea ce înseamnă că au un conținut redus de carbohidrați. Această rețetă nu va fi doar pe placul adepților fitness-ului și ai unui stil de viață sănătos , ci e ideală în cura de slăbire. Nu trebuie să-ți faci probleme, deoarece aceasta este una dintre acele rețete incredibil de gustoase și în același timp dietetice. Pentru a schimba rețeta, îți recomand să adaugi în aluat fie roșii deshidratate, ton, măsline sau ceapă verde, în funcție de preferințe.

Dacă ești în căutare de o rețetă simplă de brioșe sărate, care nu conțin ouă sau gluten, atunci trebuie să încerci aceste brioșe sănătoase cu tofu. Sunt sigură că vor fi apreciate de întreaga familie și că vor dispărea de pe masă cu viteza luminii. Le poți servi ca atare sau cu brânză de vaci, pâine sau salata ta preferată.

Ingrediente

  • 300 g brânză tofu bio
  • 1/2 zucchini de mărime mijlocie
  • 1/2 ceapă
  • 200 g șuncă de foarte bună calitate
  • 70 g brânză dată pe răzătoare (sau alt tip de brânză)
  • un vârf de cuțit de sare (v-o recomand pe aceasta)
  • un vârf de cuțit de boia dulce măcinată
  • un vârf de cuțit de oregano
  • Ingrediente opționale:
  • roșii deshidratate
  • măsline
  • ton în suc propriu
  • ceapă verde

Instrucțiuni

  1. Stoarce brânza tofu cu mâna sau folosind un prosop de bucătărie pentru a o scurge foarte bine, apoi pune-o într-un castron. Rupe brânza tofu în bucățele cu ajutorul unei furculițe. Prăjește pe grătar jumătate de zucchini, apoi stoarce-l de apă la fel ca pe brânza tofu, cu mâna sau prosopul de bucătărie. Amestecă zucchini-ul dat pe răzătoare cu brânza tofu, șunca mărunțită, ceapa și brânza dată pe răzătoare. Poți adăuga și alte ingrediente, în funcție de preferințe (precum roșii deshidratate mărunțite sau măsline). La final, adaugă în amestec sare și condimente. Toarnă amestecul în 12 cupe din silicon pentru brioșe și apasă aluatul cu o lingură cât de tare poți. Dacă nu ai cupe pentru brioșe din silicon, poți folosi o tigaie pentru brioșe unsă în prealabil cu ulei.
  2. Coace brioșele timp de 35 de minute la 185 grade Celsius. După ce s-au copt, lasă-le să se răcească timp de câteva minute, apoi scoate-le cu grijă din cupe.
Timp de pregătire45 minute
Cantitate rezultată12 brioșe
Informații nutriționale/ 1 brioșă
Calorii49 Kcal
Carbohidrați1 g
Fibre1 g
Proteine7 g
Grăsimi2 g