Magiciana Fit
Urmărește-mă
Rulouri de vită cu prune uscate

Rulouri de vită cu prune uscate

De această dată îți prezint o rețetă excelentă de rulouri cu carne de vită și prune uscate care cu siguranță va fi apreciată de întreaga familie. Încearcă această rețetă gustoasă, fără gluten și bogată în proteine pentru masa de prânz sau cină.

Întotdeauna mi-au plăcut rețetele care au în compoziție prune sau gem de prune. Nu fac excepție nici rețetele sărate cu carne care conțin prune. Combinația de prune și carne de vită este perfectă în opinia mea. Această rețetă e relativ ușor de preparat și este gata în doar câteva minute. După fierbere, carnea este moale și suculentă.

Îmi place să servesc aceste rulouri cu carne de vită cu orez și salată de verdețuri, însă poți folosi și mei, cartofi sau quinoa. Dacă nu ai făină de năut, poți îngroșa sosul cu orice alt tip de făină sau amidon. De obicei nu folosesc deloc șuncă bacon în rețete, dar nu-mi pot imagina ce gust ar avea aceste rulouri fără bacon. Totuși, dacă dorești să pregătești o versiune mai dietetică fără șuncă bacon, o poți înlocui cu prosciutto sau altă șuncă de calitate.

Ingrediente

  • 2 biftecuri
  • 4-6 prune uscate
  • 2 felii de şuncă
  • 1 lingură ulei de măsline (vi-l recomand pe acesta)
  • ceapă
  • sare de mare
  • piper negru
  • Pentru sos:
  • 1 lingură făină de năut
  • 5 linguri lapte
  • piper negru

Instrucțiuni

  1. Pune biftecul la frăgezit într-o tigaie.
  2. Adaugă sare şi piper după gust.
  3. Pune pe fiecare biftec o bucată de şuncă, câteva prune uscate şi rulează-l.
  4. Străpunge fiecare rulou cu o scobitoare.
  5. Între timp, sotează uşor ceapa în ulei de măsline într-o oală de fiert cu aburi sau într-o tigaie pentru prăjit.
  6. Adaugă rulourile şi apa. Fierbe rulourile timp de aproximativ 30 de minute, până când se frăgezesc.
  7. Verifică din când în când dacă mai este apă în oală – mai adaugă puţină în cazul în care nu mai este.
  8. Scoate rulourile din oală atunci când sunt gata. Prepară sosul amestecând laptele cu făina de năut şi cu condimentele.
  9. Lasă sosul să fiarbă, iar atunci când este gata, toarnă-l peste rulouri înainte de a le servi.
  10. Serveşte cu orez brun şi cu verdeţuri.
Timp de pregătire40 minute
Cantitate rezultată2 porții
Informații nutriționale / 1 porție
Calorii315 Kcal
Carbohidrați12 g
Fibre2 g
Proteine35 g
Grăsimi13 g
...
Lucia Wagner

Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!

Lucia Wagner

Comentarii