Magiciana Fit
Urmărește-mă
Biluţe sănătoase cu cocos tip Raffaello

Biluţe sănătoase cu cocos tip Raffaello

Biluțe sănătoase cu cocos tip Raffaello, delicioase și care nu conțin făină sau lapte condensat, cu un conținut redus de zahăr și grăsimi, care pot fi consumate de exemplu ca dulce sănătos de Crăciun. Dacă apreciezi rețetele sănătoase cu cocos, atunci trebuie să o încerci și pe aceasta - e cu adevărat una dintre preferatele mele.

Sunt adorate de multă lume, cu siguranță vei afla care e motivul atunci când le vei gusta. Unii dintre voi m-au întrebat dacă putem sări peste laptele praf din rețetă. Eu vă recomand să nu-l omiteți, deoarece acesta le conferă biluțelor cu cocos un gust special, delicios. Zahărul din trestie poate fi înlocuit cu xilitol, din această rezultând o cantitate mai redusă de calorii și carbohidrați. Grație faptului că aceste biluțe cu cocos sunt mai bogate în grăsimi, ele sunt sățioase, astfel încât nu vei consuma prea multe la o singură masă.

Prepararea acestora este extrem de simplă și rapidă, trebuie doar să amesteci toate ingredientele între ele, să frămânți coca rezultată, să modelezi biluțe și să le dai prin nucă de cocos răzuită. Înăuntrul fiecărei biluțe poți adăuga câte o alună de pădure sau câte o migdală. Biluțele sănătoase cu cocos tip Raffaello cu ovăz rezistă timp de 3-4 săptămâni dacă sunt păstrate la frigider într-un recipient etanș, avantajul fiind că le poți pregăti înainte de Crăciun și astfel le poți servi pe perioada sărbătorilor de iarnă (asta bineînțeles dacă nu le vei mânca pe toate alături de familia ta înainte de Crăciun).

Nu folosi uleiuri vegetale hidrogenate sau margarină - "alimente" artificiale care cresc foarte mult riscul de afecțiuni cardiovasculare. Cel mai bine e să prepari biluțele și alte deserturi de Crăciun folosind unt clasic.

Ingrediente

Instrucțiuni

  1. Râşneşte ovăzul sau amestecă-l în blender până când obţii o făină.
  2. Într-un castron, amestecă ovăzul râşnit, fulgii de cocos, laptele praf, zahărul din trestie, păstaia de vanilie (sau extractul de vanilie), untul topit şi ¼ cană apă.
  3. Frământă aluatul cu mâna, iar dacă este prea uscat mai adaugă apă.
  4. Dacă ai pus prea multă apă şi aluatul e prea moale, dă-l la frigider timp de 15 minute.
  5. Când este gata, modelează biluţe din aluat şi dă-le prin nucă de cocos.
  6. Poţi pune câte o alună de pădure înăuntrul fiecărei biluţe.
  7. Păstrează biluţele la frigider într-un recipient etanş.
Timp de pregătire25 minute
Cantitate rezultată40 biluțe
Informații nutriționale / 1 biluță
Calorii78 Kcal
Carbohidrați7 g
Fibre1 g
Proteine2 g
Grăsimi5 g
...
Lucia Wagner

Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!

Lucia Wagner

Comentarii