Magiciana Fit
Urmărește-mă
Pâine împletită din grâu spelta

Pâine împletită din grâu spelta

O pâine împletită din grâu spelta sănătoasă și ușor de preparat și care este perfectă pentru masa de Crăciun sau de Paște. Dacă adori atât aroma, cât și gustul prăjiturilor de casă, atunci trebuie să încerci această pâine împletită din grâu spelta dulce și sănătoasă.

Nicio pâine împletită cumpărată din magazin nu se poate compara la gust cu una coaptă în casă, iar din punct de vedere nutrițional, tot cea de casă este mai bună. Conține făină spelta, mai sănătoasă și plină de substanțe nutritive, ulei de cocos și zahăr din trestie. Dacă dorești ca aceasta să nu conțină lactoză, poți folosi lapte vegetal, poți de asemenea să renunți la ouă pentru a o putea servi persoanelor alergice la aceste ingrediente.

În plus, poți adăuga ce ingrediente dorești - nuci, stafide sau alte fructe uscate. Merge de minune la micul dejun servită cu unt, miere, gem de casă sau orice tip de cremă dulce tartinabilă, de exemplu aceasta Cremă tartinabilă sănătoasă cu ciocolată - Nutella Fitness . Este foarte gustoasă consumată în ziua în care a fost coaptă și trebuie să recunosc că noi o mâncăm pe toată în aceeași zi. Îți recomand să o încălzești dacă vrei să o consumi la o zi după coacere, va avea un gust excepțional.

Dacă și copiilor tăi le plac dulciurile la cuptor, nu mai ezita și încearcă această rețetă ușoară de pâine împletită cu grâu spelta. Prepararea acesteia nu e deloc complicată, drojdia și timpul vor face mare parte din treabă. Îți doresc să ai multă răbdare cât timp aștepți să se coacă această delicatesă :)

Ingrediente

  • 400 g făină fină tip spelta (sau făină din grâu integral) (vă recomandăm această)
  • 300 ml lapte călduț (de vacă sau vegetal)
  • 7 g drojdie uscată
  • 5 linguri ulei de cocos topit (vi-l recomand pe acesta)
  • 80 g zahăr din trestie (sau glucoză) (recomand acest)
  • 1 lingură extract de vanilie (sau 1 păstaie de vanilie)
  • 1 ou (poți sări peste)
  • stafide, nuci (după preferințe)
  • un vârf de cuțit de sare de mare

Instrucțiuni

  1. Într-un castronel, prepară plămada amestecând drojdia, o linguriță de zahăr sau glucoză și puțin lapte călduț. Lasă plămada să crească timp de 10-15 minute. Într-un alt castron, amestecă făina cu restul de zahăr brun (sau glucoză), stafidele sau nucile și un vârf de cuțit de sare. Într- cană, amestecă laptele călduț cu uleiul topit și extractul de vanilie și adaugă-le împreună cu plămada în amestecul de făină. Poți adăuga în aluat și ou, rezultatul final va fi mai fin și mai pufos. Frământă cu mâna un aluat nelipicios, acoperă-l și lasă-l să crească la loc călduț între 30 și 60 de minute. În continuare, împarte aluatul în 6 părți egale. Ia 3 dintre acestea și împletește baza. Așeaz-o într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Ia încă 2 bucăți și împletește-le. Apoi împarte-le în 3 părți mai mici din care vei face încă o împletitură pe care o vei așeza peste împletitura de bază. Din restul de aluat, pregătește împletitura cea mai mică și așează-o deasupra celorlalte. Lasă pâinea să crească la loc călduț timp de încă 20-30 minute. O poți unge cu ou, unt, ulei sau lapte pentru a avea un aspect lucios, iar ca decor poți presăra pe deasupra bucățele de migdale. Coace pâinea împletită mai întâi timp de 8 minute la 200 grade Celsius, apoi redu temperatura până la 150 de grade și coace-o încă 45 de minute până când se rumenește.
Timp de pregătire100 minute
Cantitate rezultată12 felii
Informații nutriționale/ 1 felie
Calorii187 Kcal
Carbohidrați27 g
Fibre3 g
Proteine5 g
Grăsimi7 g

Pentru mai multe rețete asemănătoare, apasă pe categoriile de mai jos

Reţete micul dejunFără lactateFără ou
Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!
Lucia Wagner

Comentarii