
Prăjitură blondina cu spelta și nuci
Prăjitură blondina cu spelta și nuci delicios de moale care va fi savurată de toată familia. Se pregătește ușor și se consumă și mai ușor. Poate alcătui un mic dejun grozav sau poate fi consumată ca desert la cafea. Mai mult, această prăjitură ușoară se pregătește într-un simplu castron.
Trebuie doar să amesteci toate ingredientele între ele și să coci aluatul rezultat. Această rețetă rapidă de blondina poate fi pregătită și de novicii într-ale bucătăriei, așa că trimite-ți copiii sau soțul la bucătărie și așteaptă până ce simți o aromă apetisantă de nuci.
Poți folosi lapte de vacă sau lapte vegetal, în funcție de preferințe (de exemplu, lapte de ovăz, migdale sau cocos).
Blondina din spelta cu nuci poate fi servită cu unt de nuci, cremă de arahide () sau poate fi decorată cu iaurt grecesc. Este excelentă și simplă. Poți pregăti acest desert pentru musafirii tăi dacă aceștia nu sunt alergici la nuci.
Și nu uita, în rețete, 1 cană are întotdeauna un volum de 250 ml.
Ingrediente
- 2 căni de făină spelta (vă recomandăm această)
- 1/2 cană (sau mai mult) lapte de orice tip
- 4 linguri miere (v-o recomand pe aceasta)
- 2 linguri ulei de cocos (vi-l recomand pe acesta)
- 5 linguri piure de mere sau iaurt
- 1 linguriță praf de copt
- 1 linguriță extract de vanilie
- 100 g nuci (sau alt tip de nuci) (vi le recomand pe acestea)
Instrucțiuni
- Într-un castron, amestecă toate ingredientele uscate, apoi încorporează și ingredientele lichide. Dacă este necesar, poți folosi o cantitate mai mare de lapte, totuși aluatul nu trebuie să fie prea moale.
- Amestecă nucile mărunțite în aluat.
- Toarnă aluatul rezultat într-o tavă de silicon sau o tavă tapetată cu hârtie de copt (cu dimensiunile de aproximativ 15x25cm) și coace prăjitura la 180 de grade timp de 20-25 minute până se rumenește.
Timp de pregătire | 30 minute | |
Cantitate rezultată | 15 felii |
Informații nutriționale/ 1 felie | ||
Calorii | 130 Kcal | |
Carbohidrați | 15 g | |
Fibre | 3 g | |
Proteine | 4 g | |
Grăsimi | 7 g |