Magiciana Fit
Urmărește-mă
Prăjitură cu mango şi umplutură de ricotta

Prăjitură cu mango şi umplutură de ricotta

Îți e poftă de o prăjitură proaspătă și sănătoasă cu gust tropical și umplutură cremoasă și ușoară? În acest caz trebuie să prepari această prăjitură sănătoasă cu mango și umplutură de ricotta. Prăjitura nu conține făină, ulei sau zaharuri rafinate.

Îmi place să pregătesc această prăjitură, la fel e și cazul cititorilor blogului meu. Nici nu e de mirare, dacă te uiți prin ingrediente îți vei da seama că e extraordinară. Prăjitura are o umplutură de ricotta care are o aromă plăcută, specifică și nu e atât de grea și plină de grăsimi ca brânza mascarpone sau cremele de brânză. Umplutura de ricotta e puțin mai lichidă, dar nu contează acest lucru, însă dacă vrei ca aceasta să fie la fel de tare ca stratul de mango, poți adăuga 20 g de gelatină.

Umplutura este îndulcită cu miere, interiorul cu banane, iar gustul dulce al glazurii se datorează mango-ului cel dulce. În glazură nu trebuie să uiți să folosești gelatină 100 %, fără aditivi, în caz contrar e posibil să nu se întărească. Eu am folosit o tavă de 25 cm în care am copt această prăjitură cu mango. 1 cană este echivalenta a 250 ml.

De ce este necesar să adaugi mango în regimul tău alimentar sănătos?

Fructul de mango conţine un nivel ridicat de vitaminele E, C şi B şi caroten. Vitamina C este un antioxidant puternic şi întăreşte celulele, vitamina A protejează membrana mucoasă, ochii şi pielea, iar vitamina B este de neînlocuit în ceea ce priveşte sinteza proteinelor, promovează buna funcţionare a sistemului nervos şi induce un somn liniştit. Fructul de mango mai conţine şi multe minerale şi elemente nutritive, cum ar fi cuprul, magneziul, manganul, potasiul şi zincul – beneficiile constând într-un păr şi o piele frumoasă şi în producerea de eritrocite. Are un efect benefit asupra tiroidei, hormonilor şi a tensiunii arteriale crescute.

Așadar nu mai sta pe gânduri și încearcă și tu această prăjitură cu mango și umplutură de ricotta gustoasă și sănătoasă, cred ca o vei adora.

Ingrediente

Instrucțiuni

  1. Toate ingredientele se amestecă în blender.
  2. Se tapetează o tavă pentru prăjituri cu hârtie de copt, apoi se toarnă aluatul.
  3. Se coace la 185°C timp de 20 de minute până se rumeneşte.
  4. După ce s-a copt, se lasă să se răcească.
  5. Ingredientele pentru umplutură se amestecă până la omogenizare şi se toarnă peste aluat.
  6. Prăjitura se dă la frigider, iar între timp se prepară glazura.
  7. Într-o cratiţă se amestecă gelatina cu apa şi se lasă să se îngroaşe timp de aproximativ 5 minute.
  8. Fructele de mango se decojesc şi se scot sâmburii, apoi se amestecă în blender până la omogenizare.
  9. Gelatina se lasă pe foc să se topească amestecând din când în când, apoi se ia de pe foc.
  10. Imediat după aceea se adaugă amestecul de mango şi se amestecă bine.
  11. Peste prăjitură se toarnă glazura de mango.
  12. Se lasă la frigider peste noapte (sau timp de cel puţin 5 ore).
Timp de pregătire40 minute
Cantitate rezultată8 felii
Informații nutriționale / 1 felie
Calorii364 Kcal
Carbohidrați41 g
Fibre5 g
Proteine16 g
Grăsimi15 g

Pentru mai multe rețete asemănătoare, apasă pe categoriile de mai jos

Conţinut ridicat de fibreRețete cu ovăz bogate în proteine
...
Lucia Wagner

Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!

Lucia Wagner

Comentarii