Magiciana Fit
Urmărește-mă
Pulpe de pui la cuptor în marinată cu lămâie

Pulpe de pui la cuptor în marinată cu lămâie

Pulpe de pui la cuptor în marinată cu lămâie - această rețetă nu lipsește din alimentația noastră. Rapidă, gustoasă, simplă și sănătoasă. Trebuie doar să marinezi carnea de pui, să o dai la cuptor și gata! Încearcă și tu această rețetă simplă.

Am încercat deja mai multe marinate pentru pulpele de pui la cuptor, dar aceasta s-a transformat în preferata mea din toate timpurile. Acest fapt se datorează mai ales simplității și disponibilității ingredientelor - sunt ingrediente pe care le am mereu în casă și cred că acesta e și cazul tău. Dacă ești o bucătăreasă începătoare, îți recomand în mod special această rețetă - nu cred că nu îți va reuși. Această rețetă garantează un rezultat excelent :)

Dacă ești grăbită, poți lăsa carnea la marinat puțin timp, chiar și 30 de minute sunt de ajuns. Dacă însă ai timp la dispoziție, ideal ar fi să lași carnea la marinat peste noapte – gustul acesteia va fi mai pronunțat și de neuitat. În timpul coacerii nu acopăr pulpele de pui cu folie, deoarece nu mi-au ieșit niciodată uscate. Totuși, dacă ai un cuptor puternic, trebuie fie să-l lași la o temperatură mai scăzută, fie să acoperi carnea cu folie de aluminiu.

Recomand să servești pulpele de pui la cuptor în marinată cu lămâie cu orez, cușcuș, quinoa și cu o salată proaspăt pregătită. Sunt delicioase! Valorile nutriționale sunt calculate fără garnitură. În același timp, doresc să precizez faptul că valorile nutriționale din această rețetă sunt aproximative, deoarece mărimea pieliței, a oaselor și proporția bucăților de carne pot varia considerabil în fiecare caz.

În cazul în care încerci această rețetă, te rog să mă informezi în comentarii dacă ți-a plăcut sau nu :)

Ingrediente

  • 1 kilogram și jumătate de pulpe de pui (cu pieliță și oase)
  • Pentru marinată:
  • 3 căței de usturoi pisați
  • sucul și coaja de la 1 lămâie
  • 2 linguri ulei de măsline (vi-l recomand pe acesta)
  • 1 linguriță paprika
  • 1/2 linguriță piper negru măcinat
  • 1 linguriță și jumătate de sare
  • pătrunjel (după gust)

Instrucțiuni

  1. Într-un castron, amestecă toate ingredientele pentru marinată.
  2. Adaugă pulpele de pui și lasă-le la marinat, sau întinde marinata pe toate părțile folosind o pensulă.
  3. Acoperă castronul și dă-l la frigider timp de cel puțin 30 de minute (ideal ar fi peste noapte).
  4. Așează pulpele de pui într-o tavă.
  5. Coace-le timp de 30 de minute la 200 de grade. În continuare, întoarce bucățile pe cealaltă parte și coace-le timp de încă 10 minute. Dacă pulpele sunt mai mari, le poți coace ceva mai mult timp. Dacă dorești ca suprafața pulpelor să fie crocantă, stropește-le din când în când cu sos pe măsură ce se coc.
  6. Servește pulpele de pui la cuptor cu orez fiert, cușcuș, quinoa sau cu salată proaspătă.
Timp de pregătire80 minute
Cantitate rezultată4 porții
Informații nutriționale/ 1 porție
Calorii555 Kcal
Carbohidrați3 g
Fibre1 g
Proteine69 g
Grăsimi30 g
Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!
Lucia Wagner

Comentarii