Magiciana Fit
Urmărește-mă
Batoane sănătoase cu cocos (fără gluten)

Batoane sănătoase cu cocos (fără gluten)

Aceste batoane sănătoase cu cocos reprezintă o alternativă excelentă și sănătoasă la multitudinea de batoane din comerț pline de zahăr și grăsimi saturate și trebuie să adaug că au un gust chiar mai bun! Încearcă-le și tu, nu vei regreta această decizie. La mine acasă le adorăm cu toții :)

Prepararea acestor batoane cu cocos de casă este foarte simplă și rapidă. Un pas important în prepararea batoanelor îl reprezintă introducerea acestora în congelator înainte de a le înmuia în ciocolată, astfel încât să se întărească și să fie ușor de lucrat cu ele. După ce le înmoi în ciocolată e bine să le dai iarăși la congelator, deoarece cu cât ciocolata se va întări mai repede pe batoane, cu atât vor fi mai crocante la exterior și moi în interior. Dacă ciocolata topită împreună cu uleiul de cocos este prea lichidă, dă-o la frigider până ce se îngroașă puțin, astfel îți va fi mult mai ușor să înmoi batoanele.

Batoanele cu cocos sunt bogate în grăsimi și calorii, din cauza cantității mari de nucă de cocos, a uleiului de cocos și a ciocolatei negre utilizate, așa încât e bine să nu le mănânci pe toate o dată, ci din când în când, atunci când îți e poftă de dulciuri de calitate.

Dacă dorești să pregătești aceste batoane "Bounty" cu cocos într-o versiune proteică dietetică, tot ce trebuie să faci e să adaugi în aluat pudră proteică (ideal e să folosești pudră proteică cu aromă de vanilie sau ciocolată). 1 cană din rețetă este echivalentă a 250 ml.

Ingrediente

Instrucțiuni

  1. Toate ingredientele pentru umplutură se amestecă într-un robot de bucătărie sau cu mâna. Amestecul trebuie să se înmoaie.
  2. Amestecul de nucă de cocos se aşează prin presare pe fundul unui recipient mic sau al unei tăvi pentru copt.
  3. Dacă doreşti să foloseşti şi migdale, adaugă-le şi pe acestea în umplutură.
  4. Tava se pune în frigider timp de 10-15 minute.
  5. Între timp, ciocolata şi uleiul de cocos se topesc la foc scăzut într-o cratiţă mică sau deasupra unui vas cu apă clocotită.
  6. Dacă este prea gros, se adaugă ulei de cocos, iar dacă este prea subţire, se adaugă mai multă ciocolată neagră.
  7. Când umplutura este gata, se taie în bucăţi mici.
  8. Batoanele de cocos se înmoaie în topingul de ciocolată, apoi se dau la congelator timp de 20 de minute.
  9. După aproximativ 10 minute, batoanele de ciocolată se pun în frigider şi se lasă acolo timp de cel puţin 8 ore.
  10. Se păstrează în frigider într-un recipient închis.
Timp de pregătire15 minute
Cantitate rezultată10 felii
Informații nutriționale / 1 felie
Calorii273 Kcal
Carbohidrați10 g
Fibre4 g
Proteine2 g
Grăsimi25 g
...
Lucia Wagner

Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!

Lucia Wagner

Comentarii