Magiciana Fit
Urmărește-mă
Biluţe sănătoase din cereale (vanilie-cacao)

Biluţe sănătoase din cereale (vanilie-cacao)

Ador să consum cereale și granola la micul dejun și îmi place să le pregătesc în diferite moduri, astfel încât să nu mănânc niciodată prea mult. Preferatele mele sunt aceste biluțe sănătoase cu cereale cu lapte de cocos sau migdale și le consum dimineața fără mustrări de conștiință, asta deoarece sunt sănătoase și fit!

Spune adio cerealelor din reclame pline de zahăr, făină şi alţi aditivi și încearcă aceste biluţe din cereale preparate în casă. Acestea conţin mai multe vitamine, minerale, fibre şi proteine naturale decât cerealele obişnuite, sunt crocante și nu se înmoaie foarte repede în lapte. În plus, acestea sunt mult mai sățioase, astfel încât nu conțin așa-zisele calorii goale. Ingredientele principale sunt făina de grâu spelta și de migdale (poți utiliza și migdale date prin blender sau migdale măcinate) și sunt îndulcite cu miere.

Sunt relativ ușor de preparat, cea mai dificilă parte fiind rulatul acestora, dar merită să le încerci. Pregătește o cantitate mai mare, le poți păstra într-un recipient etanș o săptămână întreagă.

Dacă vrei să reduci conținutul de carbohidrați și calorii din aceste cereale, înlocuiește jumătate din cantitatea de îndulcitor cu stevia. În plus, dacă vrei să obții biluțe de cereale fără gluten, folosește un amestec de făină de migdale, nucă de cocos sau făină fără gluten.

Încearcă aceste cereale gustoase preparate în casă în ambele variante, cu cocos și vanilie, sunt sigură că vor fi savurate atât de către adulți, cât și de către copii.

Ingrediente

Instrucțiuni

  1. Amestecă toate ingredientele în blender (sau manual).
  2. Dacă doreşti cereale cu gust de cacao, adaugă cacao în aluat înainte de a-l amesteca în blender.
  3. Modelează amestecul de cereale sub formă de biluţe şi pune-le apoi într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.
  4. Coace cerealele la 175°C timp de 12-15 minute până când se rumenesc.
  5. La jumătatea timpului de coacere, amestecă puţin cerealele pentru a se coace uniform şi pentru a nu se arde.
  6. Păstrează cerealele într-un recipient închis ermetic şi consumă-le în cel mult 5 zile.
Timp de pregătire30 minute
Cantitate rezultată4 porții
Informații nutriționale / 1 porție
Calorii219 Kcal
Carbohidrați28 g
Fibre4 g
Proteine6 g
Grăsimi9 g
...
Lucia Wagner

Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!

Lucia Wagner

Comentarii