Magiciana Fit
Urmărește-mă
Blat pentru pizza din seminţe de in (fără gluten)

Blat pentru pizza din seminţe de in (fără gluten)

În zilele noastre, poți pregăti un blat pentru pizza dintr-o varietate de ingrediente interesante și mai ales sănătoase, iar astfel poți evita să folosești făină, lapte și drojdie. Iată o rețetă sănătoasă, gustoasă și unică, de data aceasta de blat pentru pizza fără gluten din semințe de in.

Seminţele de in au multe efecte pozitive asupra corpului (datorită conţinutului de vitamine, minerale, flavonoizi, acizi graşi nesaturaţi, fibre şi lignani). După cum s-a demonstrat până în prezent, seminţele de in au efecte benefice pentru sănătate, de prevenţie şi tratare a cancerului, de tratare a bolilor autoimune, a aterosclerozei şi a cardiopatiei ischemice, a tensiunii arteriale crescute, precum şi de prevenţie şi tratare a diabetului de tip 2. Au efecte benefice asupra sănătăţii intestinului gros. Mai mult, acestea pot reduce colesterolul şi au efecte antioxidante şi antitrombotice. Veţi obţine rezultate optime atunci când consumaţi seminţe de in măcinate (proaspăt măcinate).

Blatul pentru pizza din semințe de in reprezintă un răsfăț sănătos pentru corpul tău. În plus, poate reduce colesterolul și are efecte antioxidante și antitrombotice. Vei obține cele mai bune rezultate dacă vei consuma semințe de in râșnite pe loc. În această rețetă îți recomand să folosești semințe de in măcinate în casă, nu făină din semințe de in - în caz contrar, aluatul va fi prea gros.

Decorează această pizza sănătoasă cu semințe de in cu ingredientele preferate. Poți adăuga pe pizza orice vrei, sos de roșii, șuncă, brânză, ciuperci, broccoli, spanac, tofu sau măsline. Blatul este low carb și conține multe fibre, proteine și grăsimi sănătoase. Nu trebuie să o consumi singur, deoarece conține multe grăsimi, calorii și fibre :)

Ingrediente

Instrucțiuni

  1. Macină seminţele de in (sau foloseşte seminţe de in gata măcinate) şi amestecă-le cu ouăle şi cu brânza.
  2. Tapetează tava de copt cu hârtie de copt şi întinde aluatul în formă de cerc. Din aceste ingrediente ar trebui să obţii o pizza cu diametrul de aproximativ 25 cm, deci nu va fi prea subţire.
  3. Coace blatul la 170°C.
  4. După aproximativ 8 minute, scoate-l din cuptor şi decorează-l după preferinţe.
  5. Coace pizza timp de 15 minute.
Timp de pregătire30 minute
Cantitate rezultată2 porții
Informații nutriționale / 1 porție
Calorii542 Kcal
Carbohidrați6 g
Fibre22 g
Proteine30 g
Grăsimi36 g
...
Lucia Wagner

Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!

Lucia Wagner

Comentarii