Magiciana Fit
Urmărește-mă
Făină de năut preparată în casă

Făină de năut preparată în casă

Năutul și sănătatea

Năutul este una cele mai gustoase legume și are un gust fin de nuci. Acesta este plin de proteine, fibre și este o sursă grozavă de grupul de vitamine B, fier, potasiu și magneziu. Năutul este excelent pentru sportivi și pentru împătimiții unei alimentații sănătoase și ajută la combaterea următoarelor afecțiuni: diabet, diaree, probleme de imunitate și cancer. Năutul nu conține gluten, astfel încât poate fi consumat și de către persoanele care urmează o dietă fără gluten. Joacă un rol important și în dietele pentru slăbit. Consumul de năut este recomandat în mod deosebit copiilor și femeilor însărcinate, iar spre deosebire de alte legume, năutul nu cauzează balonare. Un alt efectiv pozitiv al năutului îl reprezintă valorile nutriționale ale acestuia și concentrația de aminoacizi - acestea au efecte anticancerigene. Ajută la reducerea grăsimii corporale și a nivelului de colesterol din sânge și are efecte benefice asupra pielii. Grație conținutului său de minerale, acesta contribuie la reducerea stărilor de oboseală, micșorează tensiunea arterială și contribuie la funcționarea normală a inimii.

Dacă adaugi în rețetele tale făină de năut, vei spori valorile nutriționale ale mâncărurilor. În unele rețete poți înlocui o parte din cantitatea de făină cu făină de năut, iar pe site-ul meu web poți găsi multe rețete în care folosesc doar făină de năut. Făina de năut de casă e foarte ușor de preparat dacă ai un blender puternic. În caz contrar, o poți achiziționa din magazine.

Valorile nutriționale sunt calculate pentru 100 g (3.5oz).

Ingrediente

Instrucțiuni

  1. Pentru a prepara făină de năut la tine acasă ai nevoie de un blender de mare putere, de un aparat de mărunţit sau de o râşniţă (poţi folosi râşniţa de cafea).
  2. Indiferent de tipul de blender pe care îl foloseşti, râşneşte năutul nefiert în cantităţi mici până când obţii o textură extrem de fină.
  3. Folosind o strecurătoare, strecoară năutul măcinat de cel puţin 2 ori pentru a elimina bucăţile mai mari.
  4. Cu cât făina va fi mai fină, cu atât aluatul şi prăjiturile vor fi mai omogene.
  5. Păstrează făina strecurată în frigider într-un recipient cu închidere ermetică.
  6. O cană de năut nefiert reprezintă echivalentul a aproximativ o cană de făină de năut.
  7. Notă: Dacă ai probleme cu râşnitul năutului într-o făină fină, nu te descuraja, poţi cumpăra făina de năut de pe internet sau din magazinele naturiste :)
Timp de pregătire10 minute
Cantitate rezultată1 porție
Informații nutriționale / 1 porție
Calorii387 Kcal
Carbohidrați57 g
Fibre10 g
Proteine23 g
Grăsimi7 g
...
Lucia Wagner

Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!

Lucia Wagner

Comentarii