
Gustărele din migdale cu umplutură de curmale (fără gluten)
Câteodată ne lovește o senzație familiară: ne dorim să savurăm ceva dulce. Vrem ceva bun. Din acest motiv e bine să avem la dispoziție o rezervă de dulciuri sănătoase, pentru ca mai apoi să nu ne facem reproșuri pentru că le-am mâncat pe toate. Aceste gustărele de migdale cu umplutură de curmale reprezintă un desert sănătos, rapid și gustos, care nu conține făină sau gluten.
Îndrăgitele migdale se mândresc cu titulatura de regine ale nucilor, iar curmalele cu cea de cele mai mici și sănătoase dulciuri din lume. Servite simple, curmalele reprezintă o gustare dulce și conțin calciu, aminoacizi, mangan, cupru, magneziu, fier, potasiu și fosfor. Rețeta este cu adevărat grozavă ținând cont de bogăția de substanțe nutritive, în special umplutura de curmale. Migdalele sunt eficiente împotriva diabetului, sprijină sănătatea inimii, a oaselor și a dinților. Au efecte benefice asupra creierului, iar dacă dorești să savurezi delicatese și să slăbești în același timp, migdalele sunt un aliat de nădejde.
Încearcă această combinație irezistibilă dintre baza de migdale ușor crocantă și umplutura de curmale, dulce și suculentă. Aceste gustărele din migdale sunt ideale consumate ca gustare în timpul zilei și sunt excelente pentru excursii grație conținutului de substanțe nutritive. Combinația perfectă de arome din acest mic desert te va surprinde în mod plăcut. Versiunea vegană poate fi preparată cu ușurință înlocuind mierea cu un alt îndulcitor lichid.
Aceste gustărele sănătoase cu migdale și umplutură de curmale reprezintă un desert delicios, moale și ușor crocant și merg de minune servite cu ceai, cafea sau un pahar cu lapte.
Ingrediente
- Aluatul:
- 150 g făină de migdale (migdale măcinate) (vi le recomand pe acestea)
- 2 linguri ulei de cocos topit (vi-l recomand pe acesta)
- 2 linguri miere (v-o recomand pe aceasta)
- ½ linguriţă extract de vanilie
- Umplutura:
- 100 g curmale uscate (sau smochine) (vi le recomand pe acestea)
- 4 linguri suc de lămâie
- 1 linguriţă extract de vanilie
Instrucțiuni
- Amestecă în blender curmalele cu sucul de lămâie şi extractul de vanilie până când obţii o compoziţie groasă şi uniformă.
- Scoate aluatul din frigider şi întinde-l într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
- Acoperă-l cu o altă hârtie de copt şi rulează compoziţia într-un dreptunghi. Cu cât dreptunghiul este mai îngust şi mai lung, cu atât mai multe gustărele vor rezulta.
- Când ai obţinut forma dorită, toarnă compoziţia peste aluat, lăsând un spaţiu de 0.5 cm în jurul marginilor.
- Împătureşte porţiunea cealaltă (cea fără umplutură) peste umplutură şi nivelează marginile.
- Taie cu grijă batonul în bucăţi mici cu ajutorul unui cuţit (nu le depărta una de alta pentru că se vor desprinde) şi coace-l la 180°C timp de 10-15 minute până când se rumeneşte.
Timp de pregătire | 25 minute | |
Cantitate rezultată | 12 felii |
Informații nutriționale/ 1 felie | ||
Calorii | 130 Kcal | |
Carbohidrați | 10 g | |
Fibre | 2 g | |
Proteine | 3 g | |
Grăsimi | 9 g |