Magiciana Fit
Urmărește-mă
Lamingtoni fit cu cocos

Lamingtoni fit cu cocos

Cui nu-i plac delicioșii lamingtoni cu cocos - un aluat moale învelit în ciocolată topită și presărat cu cocos? Dacă și tu adori lamingtonii cu cocos, atunci trebuie să-i încerci în această varianta sănătoasă și fit! Aceștia nu conțin făină și sunt îndulciți cu miere, gustul fiind aproape identic cu al celor originali.

Baza lamingtonilor fit cu cocos este alcătuită din ovăz, iaurt și miere. Dacă folosești ovăz fără gluten, lamingtonii cu cocos pot fi consumați și de către celiaci. În plus, aceștia nu conțin ou, de aceea pot fi savurați și de către persoanele care au alergie la ouă. Aluatul copt se taie în bucăți mai mici și se dă prin ciocolată topită, apoi prin fulgi de nucă de cocos. Nu e o mare știință să pregătești lamingtoni cu cocos, iar gustul acestora merită efortul.

Pont: Dacă nu dorești să dai fiecare bucățică prin ciocolată, poți întinde ciocolata peste toată prăjitura, apoi presari nuca de cocos, lași prăjitura să se întărească, apoi o tai sub formă de cuburi. În acest mod vei folosi doar jumătate din cantitatea de ciocolată și prăjitura va avea mai puține calorii.

1 cană = 250 ml

Ingrediente

Instrucțiuni

  1. Dă fulgii de ovăz prin blender sau prin râșniță până când obții o făină destul de fină, apoi amestecă-i cu restul ingredientelor pentru aluat.
  2. Toarnă aluatul rezultat într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt (cu dimensiunile de aproximativ 25x25 cm).
  3. Coace aluatul timp de 30 de minute la 180 de grade până când se rumenește.
  4. Lasă aluatul să se răcească, apoi taie-l cu atenție în 16 bucăți. Toarnă peste bucățile de prăjitură ciocolata topită împreună cu uleiul de cocos, las-o să se scurgă puțin, apoi presară fulgii de nucă de cocos.
  5. Lamingtonii cu cocos trebuie lăsați la frigider timp de o oră (până când se întărește glazura), apoi se păstrează la temperatura camerei.
Timp de pregătire45 minute
Cantitate rezultată16 bucăți
Informații nutriționale / 1 bucată
Calorii100 Kcal
Carbohidrați13 g
Fibre1 g
Proteine2 g
Grăsimi5 g
...
Lucia Wagner

Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!

Lucia Wagner

Comentarii