Magiciana Fit
Urmărește-mă
Paste cu brânză de vaci și legume înăbușite

Paste cu brânză de vaci și legume înăbușite

Ești în căutare de o rețetă cu paste rapidă și ușoară? Încearcă, de exemplu, această rețetă de paste fit cu brânză de vaci și legume înăbușite, care nu e doar sănătoasă, ci și extrem de gustoasă. Nu în ultimul rând, trebuie să menționez că mâncarea e gata în 30 de minute.

Cred că nu e ușor pentru toată lumea să încorporeze în alimentația zilnică o cantitate suficientă de legume. Când vine vorba de rețete ca aceasta, nimic mai simplu! Vom pregăti legumele într-un mod delicios, iar combinația dintre brânza de vaci și paste te va încânta. De obicei îmi place să folosesc în această rețetă zucchini și ciuperci, deoarece combinația de arome este irezistibilă. Tu însă poți folosi alte legume de sezon, deoarece nu vei da greș cu nimic.

Brânza de vaci este delicioasă în combinație cu paste și dă o cremozitate deosebită mâncării. Aceasta este mult mai dietetică decât sosurile pentru paste obișnuite și reprezintă o sursă grozavă de proteine. Poți savura pastele cu brânză de vaci fără nicio problemă. În plus, aceste paste nu cad greu la stomac. Chiar dacă brânza este proaspătă, poți reîncălzi pastele fit în cazul în care nu le poți consuma pe toate imediat după preparare.

Pastele cu brânză de vaci și legume înăbușite sunt gata de pus pe masă în jumătate de oră, așa că pregătește-le și tu. Sunt sigură că îți vor plăcea.

Ingrediente

  • 500 g paste din grâu integral (vi le recomand pe acestea)
  • 400 g brânză de vaci
  • 80 g roșii deshidratate
  • 400 g zucchini
  • 400 g ciuperci (de ex. champignon)
  • 1 ceapă
  • 1 lingură ulei de măsline (vi-l recomand pe acesta)
  • 1 linguriță sare
  • un vârf de cuțit de piper negru măcinat și ienibahar
  • 2 căței de usturoi
  • busuioc proaspăt (după gust)

Instrucțiuni

  1. Fierbe pastele al dente în apă clocotită cu sare.
  2. Într-o tigaie sau cratiță mai adâncă, prăjește ceapa tăiată mărunt în ulei încins până când devine translucidă.
  3. Adaugă zucchini și ciupercile spălate și tăiate felii.
  4. Condimentează amestecul de legume, adaugă puțină sare, cățeii de usturoi pisați și fierbe totul încă 5-7 minute până când se înmoaie.
  5. Apoi adaugă roșiile deshidratate mărunțite și lasă totul să fiarbă timp de încă un minut.
  6. Scurge pastele fierte în strecurătoare, trece-le printr-un jet de apă rece și amestecă-le cu brânza de vaci, legumele înăbușite și busuiocul proaspăt.
Timp de pregătire30 minute
Cantitate rezultată4 porții
Informații nutriționale/ 1 porție
Calorii639 Kcal
Carbohidrați99 g
Fibre19 g
Proteine41 g
Grăsimi10 g
Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!
Lucia Wagner

Comentarii