Magiciana Fit
Urmărește-mă
Paste simple cu sos pesto din sfeclă roșie

Paste simple cu sos pesto din sfeclă roșie

Trebuie să încercați aceste delicioase și simple paste cu sos pesto din sfeclă roșie, pastele fiind din grâu integral. Nu doar că această mâncare este irezistibil de gustoasă, dar este și o încântare pentru ochi. Puteți pregăti această rețetă de paste fie cu brânză de oaie, fie de capră, iar papilele dvs. gustative vor avea parte de o surpriză aromată.

Sosul pesto cu sfeclă roșie este atât de ușor de preparat, tot ceea ce trebuie să faceți este să îl dați prin blender până la omogenizare și asta-i tot. Ceea ce ia cel mai mult timp la această rețetă este fierberea sfeclei roșii până când se înmoaie. Sosul pesto cu sfeclă roșie e super ușor de pregătit. În plus, prepararea sa nu necesită folosirea unei cantități mari de ulei sau de grăsimi, cum se întâmplă în cazul sosului pesto tradițional. Prin urmare, sosul pesto cu sfeclă roșie conține mai puține grăsimi și calorii. Dacă doriți să economisiți timp atunci când pregătiți această rețetă, puteți cumpăra sfecla roșie gata fiartă – am văzut că există așa ceva în marile supermarketuri.

În această rețetă am folosit spaghete din grâu integral, însă puteți alege orice alt tip de paste. Spre exemplu, pentru persoanele care suferă de boala celiacă recomand spaghetele din hrișcă. Dacă data viitoare când veți prepara această rețetă veți dori să-i aduceți modificări, puteți adăuga la paste pui, ton, somon sau tofu.

Pregătiți aceste paste simple cu sos pesto din sfeclă roșie, sunt convinsă că nu doar dvs. veți fi impresionată, ci și toți gurmanzii din jurul dvs. :)

Ingrediente

Instrucțiuni

  1. Puneți căpățânile de sfeclă roșie (necurățate de coajă) într-o oală cu apă care dă în clocot și fierbeți-le până când se înmoaie timp de 40-60 de minute, în funcție de mărimea acestora.
  2. Fierbeți pastele până când se înmoaie în apă clocotită în care ați adăugat sare, apoi scurgeți-le de apă.
  3. Curățați sfecla roșie de coajă și tăiați-o în bucățele mai mici.
  4. În robotul de bucătărie (vi-l recomand pe acesta) sau în alt blender, amestecați sfecla roșie până la omogenizare adăugând usturoiul, sucul de lămâie, nucile, uleiul de măsline, frunzele de bsuioc, sarea și condimentele.
  5. Amestecați sosul pesto rezultat cu pastele fierte.
  6. Puteți presăra brânza de capră fie peste paste, fie o puteți amesteca cu pastele pentru a se topi, astfel pastele vor fi și mai cremoase.
Timp de pregătire70 minute
Cantitate rezultată4 porții
Informații nutriționale /
Calorii638 Kcal
Carbohidrați86 g
Fibre12 g
Proteine26 g
Grăsimi21 g
...
Lucia Wagner

Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!

Lucia Wagner

Comentarii