Magiciana Fit
Urmărește-mă
Pizza-buzunar cu ou ușor de preparat (Calzone)

Pizza-buzunar cu ou ușor de preparat (Calzone)

Pizza-buzunar cu ou este o rețetă fit simplă pentru masa de prânz sau cină. Dacă ești în pană de idei în ceea ce privește rețetele cu ou, încearc-o pe aceasta. Sunt sigură că îți va plăcea.

Pizza-buzunar originală, denumită Calzone, provine din orașul Napoli din Italia. Este un aluat de pizza copt și umplut. O poți umple cu orice ingrediente dorești, ingredientele cele mai folosite fiind cele obișnuite pentru pizza. Pentru această rețetă am utilizat combinația mea preferată, însă poți alege umplutura în funcție de preferințe și de imaginație. Spanac, mozzarella proaspătă, roșii, carne de pui sau alt tip de carne, ton, legume, ouă sau ricotta, toate acestea merg de minune.

Eu am modificat puțin rețeta de pizza-buzunar și am pregătit o variantă dietetică fără drojdie. Ingredientele principale pentru aluat sunt ouăle și făina din grâu spelta integral. Aluatul nu are același gust ca cel clasic de Calzone, însă cred că m-am descurcat și că această pizza-buzunar are un gust minunat. Fii pregătită pentru gustul de ou :)!

Această pizza-buzunar cu ou are un aluat crocant și o surpriză în interior: o combinație irezistibilă de ingrediente. Din cantitatea de ingrediente utilizată vei obține 1 porție mare și sățioasă. Jumătate de pizza calzone este suficientă pentru majoritatea persoanelor la masa de seară.

Ingrediente

  • 3 ouă
  • 60 g făină spelta integrală (sau hrișcă) (vă recomandăm această)
  • 1 cățel de usturoi pisat
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/4 linguriță oregano
  • pentru umplutură:
  • 30 g piure de tomate
  • 1 lingură apă
  • 70 g șuncă de calitate
  • 50 g ciuperci (de ex. champignon)
  • 30 g mozzarella dată pe răzătoare
  • 30 g porumb dulce

Instrucțiuni

  1. Amestecă toate ingredientele pentru aluatul de pizza cu ou.
  2. Toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt (cu diametrul de aproximativ 26 cm).
  3. Coace aluatul timp de 20 de minute la 190 de grade, scoțându-l din cuptor la jumătatea timpului de coacere și înțepându-l de câteva ori cu o furculiță.
  4. După 20 de minute, scoate aluatul din cuptor.
  5. Întinde piureul de tomate peste aluat.
  6. Adaugă ciupercile tăiate mărunt, șunca, porumbul și brânza pe jumătate din aluat.
  7. Împăturește pizza în jumătate și las-o să se coacă timp de încă 10 minute la 190 de grade.
Timp de pregătire45 minute
Cantitate rezultată1 porție
Informații nutriționale / 1 porție
Calorii626 Kcal
Carbohidrați51 g
Fibre10 g
Proteine50 g
Grăsimi23 g
...
Lucia Wagner
Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!
Lucia Wagner

Comentarii