Magiciana Fit
Urmărește-mă
Prăjitură de cocos cu budincă de gălbenuş (fără gluten)

Prăjitură de cocos cu budincă de gălbenuş (fără gluten)

Deserturile interesante și gustoase cu nucă de cocos sunt preferatele mele. Îmi place să le inventez și să le prepar deoarece sunt sănătoase, ușor de preparat, și după cum probabil știi deja, ador nuca de cocos. Dacă și tu iubești nuca de cocos și budinca preparată în casă, această rețetă sănătoasă de prăjitură de cocos cu budincă de gălbenuș îți va cuceri inima.

Aluatul crocant de cocos este alcătuit din trei ingrediente cu adevărat hrănitoare și populare: miere, albuș de ou și nucă de cocos, cu efecte benefice asupra sănătății și care îi furnizează corpului energia necesară fără riscul de a lua în greutate. Prăjitura este un răsfăț dulce și ți se topește în gură.

Budinca de gălbenuș de casă din această prăjitură cu cocos e foarte ușor de preparat. Nu e nevoie să adaugi amidon, zaharuri rafinate sau orice alte arome sub formă de pudră. Ingredientul principal e din nou nuca de cocos, care e bună pentru digestie și ficat, astfel încât poți savura acest desert fără nicio problemă. Gustul delicios al budincii este dat de gălbenușurile de ou, mierea medicinală și laptele din compoziție.

Pentru a menține consistența corectă a budincii vom folosi gelatină și o versiune sănătoasă de făină, făina de năut. Vom adăuga în budincă și iaurt simplu, pentru a tempera aroma de vanilie. Budinca ne oferă proteinele necesare, iar calciul din lapte ne întărește oasele.

Sănătoasa prăjitură cu nucă de cocos și budincă de gălbenușuri este perfectă ca prăjitură delicioasă pentru servit duminica după un prânz sănătos sau ca mic dejun dulce ideal pentru a-ți începe ziua cu dreptul.

Ingrediente

Instrucțiuni

  1. Mai întâi se pregăteşte aluatul.
  2. Într-un castron se amestecă gălbenuşurile, fulgii de cocos şi mierea. Pentru această reţetă nu este nevoie să baţi albuşurile.
  3. Toarnă aluatul într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.
  4. Coace prăjitura la 175°C timp de 20 de minute, până se rumeneşte.
  5. În timp ce aluatul se coace, prepară budinca de gălbenuş.
  6. Toarnă gelatina peste 5 linguri de apă, amestecă şi lasă să se îngroaşe.
  7. Apoi, adaugă gălbenuşurile, mierea şi extractul de vanilie şi amestecă bine.
  8. Adaugă laptele amestecat cu făina de năut.
  9. Lasă amestecul să fiarbă, amestecând din când în când.
  10. Când budinca începe să dea în clocot, adaugă fulgii de cocos.
  11. După 3 minute, ia de pe foc şi adaugă iaurtul alb pentru a da mai multă cremozitate amestecului.
  12. Când aluatul este gata şi s-a răcit, taie-l în jumătate şi aşează o jumătate într-un recipient/tavă.
  13. Peste acest strat toarnă budinca de gălbenuş şi acoperă-l cu cealaltă jumătate de aluat din cocos.
  14. Lasă prăjitura la frigider într-un recipient închis cel puţin 7 ore, sau peste noapte.
Timp de pregătire25 minute
Cantitate rezultată8 felii
Informații nutriționale / 1 felie
Calorii170 Kcal
Carbohidrați17 g
Fibre2 g
Proteine7 g
Grăsimi9 g
...
Lucia Wagner

Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!

Lucia Wagner

Comentarii