
Prăjitură din grâu integral umplută cu ciocolată şi boabe de cacao - Pain au chocolat
Îți plac produsele de patiserie franțuzești? Ce-ar fi dacă le-ai pregăti în versiunea lor mai sănătoasă? Încearcă aceste prăjituri din grâu integral umplute cu ciocolată și boabe de cacao.
Versiunea mai puţin calorică a prăjiturii originale franţuzesti "pain au chocolat" cu conţinut mai redus de zahăr şi grăsimi, si conţinut mai ridicat de proteine, fibre, minerale şi antioxidanţi – toate acestea datorită boabelor de cacao crude. În plus, avantajul acestora în comparație cu rețeta clasică este că sunt sățioase și nu îți furnizează doar calorii goale. Dacă nu ai la dispoziție boabe de cacao, poți umple prăjitura și cu ciocolată neagră, aceasta se va topi minunat în interiorul prăjiturii.
Dacă aveai impresia că e dificil să gătești acasă, această rețetă te va convinge de contrariu - aceste prăjituri umplute cu ciocolată sunt atât de ușor de preparat chiar și de începătorii într-ale bucătăriei. Care e aspectul cel mai pozitiv la această prăjitură? Nu trebuie să prepari și să rulezi în mod complicat niciun aluat. Ceea ce trebuie să faci e doar să împarți aluatul în câteva părți, apoi apeși cu mâna fiecare bucată, așezi in mijlocul acesteia o bucățică de ciocolată sau o boabă de cacao și împătureşti marginile. Simplu, nu-i așa?
Poți utiliza și stevia (v-o recomand pe aceasta) sau xilitol (vi-l recomand pe acesta) în locul zahărului din trestie din această rețetă.
Transformă diminețile de weekend în ceva special pregătind aceste delicatese, vor dispărea de pe masă cu viteza luminii.
Ingrediente
- 1 cană făină de grâu integral (v-o recomand pe aceasta)
- ½ cană iaurt grecesc alb
- ¼ cană sos de mere
- 2 linguri zahăr din trestie de zahăr (sau ⅓ linguriţă stevia) (v-o recomand pe aceasta)
- 1 linguriţă praf de copt
- 2 linguri unt înmuiat (sau ghee)
- ⅓ cană boabe de cacao (sau ciocolată neagră) (vi le recomand pe acestea)
Instrucțiuni
- Amestecă într-un vas făina, praful de copt, iaurtul, sosul de mere şi untul înmuiat (nu topit).
- Frământă aluatul cu mâna până când nu mai rămân cocoloaşe şi împarte-l în 8 bucăţi.
- Apasă fiecare bucată de aluat cu mâna, umple-o cu boabe de cacao (sau ciocolată neagră) şi împătureşte marginile.
- Aşează prăjiturile umplute într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt şi coace-le la 220°C timp de 20 minute.
- • dacă foloseşti ciocolată – se va topi înăuntru • dacă foloseşti boabe de cacao – vor fi mai moi, dar nu se vor topi
Timp de pregătire | 30 minute | |
Cantitate rezultată | 8 porții |
Informații nutriționale/ 1 porție | ||
Calorii | 153 Kcal | |
Carbohidrați | 17 g | |
Fibre | 5 g | |
Proteine | 4 g | |
Grăsimi | 7 g |