Magiciana Fit
Urmărește-mă
Prăjitură sănătoasă cu avocado și ciocolată

Prăjitură sănătoasă cu avocado și ciocolată

Dacă ești în căutare de rețete cu avocado și dacă îți e poftă de ceva dulce, atunci trebuie să încerci această prăjitură sănătoasă cu avocado și ciocolată. Îmi place combinația dintre avocado și cacao în deserturi cu sau fără coacere. În plus, această prăjitură simplă cu avocado și ciocolată e gata în doar câteva minute.

Acest desert este sățios, iar grație avocado-ului nu mai este nevoie să adaugi niciun alt tip de grăsimi. Este bogat în fibre, are relativ puține calorii și un conținut redus de grăsimi. Este foarte fin și are un gust intens de ciocolată, chiar dacă nu conține așa ceva. Este una dintre puținele rețete ale mele care conține făină din grâu integral, așa încât dacă nu ai intoleranță la gluten și nu încerci să îl eviți, poți prepara cu încredere această prăjitură. Dacă ai prefera să pregătești o rețetă de prăjitură cu avocado care nu conține făină, îți recomand să încerci prăjitura mea preferată denumită "chocaholic", o poți găsi și pe aceasta pe site-ul meu.

Pentru a prepara prăjitura trebuie să folosești atât sistemul de încălzire din partea superioară, cât și pe cel din partea inferioară a cuptorului. 1 cană este echivalentă cu un volum de 250 ml. Nu trebuie să folosești o cantitate mai mare, în caz contrar prăjitura nu se va coace corect.

Eu sprijin experimentele din toată inima, așa încât dacă dorești să o prepari după gusturile tale, poți să o faci cu încredere. Încearcă și tu această rețetă :)

Ingrediente

Instrucțiuni

  1. Mai întâi se bat ouăle, fructul de avocado şi iaurtul cu mixerul electric de mână.
  2. Apoi se adaugă restul ingredientelor şi se amestecă din nou până ce se omogenizează.
  3. Toarnă aluatul într-o tavă pentru copt (alege dimensiunea tăvii în funcţie de cât de mare vrei să iasă prăjitura, eu folosesc o tavă de 22x22cm).
  4. Deasupra poţi presăra fulgi de cocos sau fulgi de ciocolată (75% ).
  5. Coace prăjitura la 175°C timp de 25-30 minute.
Timp de pregătire35 minute
Cantitate rezultată16 felii
Informații nutriționale / 1 felie
Calorii82 Kcal
Carbohidrați11 g
Fibre2 g
Proteine3 g
Grăsimi3 g
...
Lucia Wagner

Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!

Lucia Wagner

Comentarii