Magiciana Fit
Urmărește-mă
Prăjitură simplă cu nuci compusă din 3 ingrediente (fără gluten)

Prăjitură simplă cu nuci compusă din 3 ingrediente (fără gluten)

Dacă ești adepta rețetelor rapide, sănătoase și gustoase, această prăjitură simplă cu nucă compusă din 3 ingrediente cu siguranță ți se adresează și ție. Prăjitura sănătoasă cu nucă și fără făină este compusă din doar 3 ingrediente și e gata în doar câteva minute. Merită s-o încerci, mai ales dacă ai în casă o rezervă de nuci.

Această prăjitură cu nucă poate fi servită ca atare, dar o poți folosi și ca bază pentru prăjitură fără gluten, aceasta fiind și sănătoasă. Prăjitura va fi nu doar pe placul celor ce suferă de boala celiacă, dar le va face cu ochiul și celor care, din diferite motive, încearcă să consume alimente fără făină sau gluten.

Prepararea acestei prăjituri cu nucă este extrem de ușoară, trebuie să dai nucile prin blender sau să le râșnești până când rezultă o făină fină, apoi le amesteci cu albușurile bătute spumă, gălbenușurile și mierea, pui compoziția la cuptor și gata, ai pe masă o prăjitură sănătoasă. Cantitatea de ingrediente folosită este suficientă pentru o prăjitură mai mică care poate fi preparată într-o tavă pentru pâine, spre exemplu, însă dacă dorești să pregătești o prăjitură mai mare, atunci trebuie să dublezi cantitățile. 1 cană, standardul utilizat într-o rețetă, are un volum de 250 de ml.

Nucile sunt o sursă de vitaminele B şi E şi sunt bogate în fosfor, potasiu, magneziu şi acizi graşi omega 3. Ele au un conţinut de zinc mai mare decât carnea sau peştele, precum şi fier, seleniu, cupru şi mangan. Nucile susţin funcţionarea sănătoasă a inimii şi echilibrul sistemului nervos. Încetinesc îmbătrânirea celulară, reduc oboseala şi susţin sănătatea sistemului imunitar.

Pregătește și tu această prăjitură cu nucă gustoasă și simplă fără adaos de făină, sunt convinsă că îți va plăcea tare mult.

Ingrediente

Instrucțiuni

  1. Nucile se dau prin robotul de bucătărie până când rezultă o făină, apoi se adaugă gălbenuşurile şi mierea.
  2. Albuşurile se bat într-un alt vas până când rezultă o spumă tare.
  3. Ouăle bătute spumă se adaugă cu grijă peste amestecul de nuci.
  4. Aluatul se toarnă într-o tavă din silicon sau într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (de ex. o formă pentru pâine).
  5. Se coace timp de 20 de minute la 180°C.
  6. Prăjitura se poate servi cu gem, unt de nuci sau ca atare.
Timp de pregătire30 minute
Cantitate rezultată8 felii
Informații nutriționale /
Calorii179 Kcal
Carbohidrați11 g
Fibre1 g
Proteine5 g
Grăsimi13 g
...
Lucia Wagner

Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!

Lucia Wagner

Comentarii