Magiciana Fit
Urmărește-mă
Blondine sănătoase cu năut

Blondine sănătoase cu năut

Rețeta de blondine sănătoase cu năut este perfectă pentru toți iubitorii de deserturi care preferă alternative sănătoase. Este ideală și pentru cei care nu suportă să mănânce legume. Năutul este foarte sănătos, iar în combinație cu ovăzul înlocuiește făina în această rețetă simplă și dulce. Află ce delicatese poți prepara din năut.

Acest desert sănătos cu năut nu conține făină, zahăr sau ouă. Este îndulcit cu miere și este foarte ușor de preparat. O cantitate considerabilă de grăsimi din rețetă a fost înlocuită cu sos de mere, astfel încât acesta este mai dietetic. Grație ovăzului și a năutului, este bogat în fibre, vitamine și minerale și are un gust fin de nuci. Extractul de vanilie îi dă acestui desert un gust delicios și delicat. Pot adăuga fulgi de ciocolată, fructe uscate sau nuci, în funcție de preferințe. Dacă înlocuiești mierea din aluat cu un alt îndulcitor, vei obține un desert vegan.

Aceste blondine sănătoase cu năut sunt minunate, eu le-am mâncat aproape pe toate. Sper să îți placă la fel de mult cum îmi plac mie. Vreau să îți ofer un mic sfat: acest desert este mai savuros dacă îl ții la frigider peste noapte.

Ingrediente

Instrucțiuni

  1. Ovăzul se râşneşte sau se dă prin blender până se obţine o consistenţă fină.
  2. Se amestecă toate ingredientele într-un castron, cu excepţia fulgilor de ciocolată/a fructelor uscate/a nucilor.
  3. Compoziţia se împarte în două şi fiecare parte se amestecă în blender (nu folosi un blender de mare putere deoarece compoziţia este prea uscată, folosieşte bolul mic pentru mărunţit care face parte din setul de blender de mână. Dacă nu deţii setul respectiv, încearcă să amesteci compoziţia cu un blender de mână).
  4. După ce compoziţia s-a amestecat şi omogenizat, adaugă fulgii de ciocolată (sau fructele uscate şi nucile).
  5. Toarnă aluatul într-o tavă mică pentru prăjituri. Alege mărimea tăvii în funcţie de înălţimea dorită a prăjiturii (de ex. 20x20 cm).
  6. Coace prăjitura la 180 °C timp de 35-40 minute, verificând-o din când în când pentru a nu se arde.
  7. Când prăjitura s-a copt, scoate-o din cuptor, las-o să se răcească şi dă-o la frigider timp de cel puţin 5 ore.
  8. E delicioasă imediat după ce a fost scoasă din cuptor, dar e şi mai bună a doua zi.
  9. Se păstrează la frigider.
Timp de pregătire50 minute
Cantitate rezultată16 felii
Informații nutriționale / 1 felie
Calorii125 Kcal
Carbohidrați23 g
Fibre2 g
Proteine2 g
Grăsimi3 g
...
Lucia Wagner

Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!

Lucia Wagner

Comentarii