Granola sănătoasă de casă (müsli) cu ovăz, hrișcă și quinoa
Partajează această rețetă cu un prieten:
Dacă îți place granola crocantă la cuptor, cu siguranță vei adora această rețetă simplă de granola preparată în casă (müsli). Pe lângă acestea, este un aliment grozav și valoros din punct de vedere nutrițional, la prepararea căruia poți folosi și hrișcă, ovăz, quinoa și semințe de chia. Toate acestea fără cantități excesive de zahăr sau conservanți. Müsli-ul este crocant și își păstrează forma grație uleiului de cocos și sosului de mere, împreună cu pudra proteică sau laptele praf. Această rețetă pentru micul dejun chiar merită încercată!
Ador granola, însă produsele din magazine m-au dezamăgit de multe ori din cauză că au un conținut incredibil de ridicat de zahăr, grăsimi, conservanți și câteodată diferiți coloranți. Acesta e motivul pentru care m-am decis să pregătesc acasă granola la cuptor și îți mărturisesc că până acum nu am mai mâncat un müsli atât de bun. Pe lângă această rețetă, îți recomand să încerci și această granola preparată în casă: Granola crocantă la cuptor (fără ulei şi fără sare) .
Pregătirea acesteia este destul de simplă, trebuie doar s-o supraveghezi cât se coace în cuptor, amestecând din când în când pentru a nu se arde. Poți adăuga orice ingredient, în funcție de preferințe și ai control total în ceea ce privește cantitatea de îndulcitor utilizat. Un avantaj imens este folosirea de miere de bună calitate. Poți utiliza ce cantitate de ingrediente dorești și sunt convinsă că din momentul în care vei începe să prepari müsli de casă sănătos și fit, vei continua să o faci și de acum încolo. Acest lucru este valabil mai ales dacă ai în casă iubitori de mic dejun dulce - mâncarea trebuie să fie gustoasă, dar și hrănitoare pentru corp și sănătate.
Granola sănătoasă de casă are un gust perfect consumată ca atare, dar are un gust divin și dacă o servești cu lapte, în special lapte vegetal, precum laptele de cocos sau de migdale.
stafide, merișoare, nuci, nucă de cocos, bucățele de ciocolată neagră (pentru gust) (vi le recomand pe acestea)
Instrucțiuni
Amestecă într-un castron toate ingredientele.
Apoi întinde-le în strat subțire într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Coace granola la 165 grade Celsius timp de 35-45 minute, verificând-o și amestecând la fiecare 10 minute.
Dacă ai un cuptor performant și müsli-ul începe să se ardă, scoate-l din cuptor după 30-35 minute.
Lasă granola să se răcească complet fără a o îndepărta de pe foaie (se va întări), apoi rupe-o în bucăți și păstreaz-o într-un recipient etanș.
Partajează această rețetă cu un prieten:
Timp de pregătire
50 minute
Cantitate rezultată
5 porții
Informații nutriționale / 1 porție
Calorii
280 Kcal
Carbohidrați
30 g
Fibre
6 g
Proteine
11 g
Grăsimi
12 g
Pentru mai multe rețete asemănătoare, apasă pe categoriile de mai jos
Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!