Magiciana Fit
Urmărește-mă
Granola crocantă la cuptor (fără ulei şi fără sare)

Granola crocantă la cuptor (fără ulei şi fără sare)

Cred că îmi vei da dreptate atunci când afirm că granola preparată în casă (care se mai numește și müsli la cuptor) este cea mai bună. Mai mult, dacă este o versiune mai sănătoasă și mai dietetică decât granola de la magazin, câștigul este de sută la sută. Aroma incredibilă care se răspândește prin tot apartamentul în timp ce aceasta stă la cuptor este de nedescris.

Trebuie să admit că müsli-ul la cuptor este opțiunea mea preferată de mic dejun sănătos atunci când mă grăbesc - și asta se întâmplă des. Acesta e motivul pentru care pregătesc în fiecare weekend granola sănătoasă pentru întreaga săptămână care urmează. Nu trebuie să mai pregătesc nimic dimineața, o amestec cu iaurt, servesc micul dejun în 3 minute și sunt gata de plecare. Păstrată într-un recipient etanș, aceasta rămâne crocantă întreaga săptămână.

Această granola la cuptor fără zahăr și fără ulei este cu adevărat excelentă. Este crocantă, chiar dacă rețeta nu conține ulei, zahăr sau miere. Am înlocuit aceste trei ingrediente cu sos de mere, astfel încât granola nu se fărâmițează și are un conținut mai redus de grăsimi, zahăr și calorii în comparație cu granola obișnuită. Îmi place să o savurez cu iaurt, unt de cocos sau simplă.

Pregătește granola la cuptor sănătoasă și preparată în casă care este mai crocantă și mai sănătoasă și are un gust și mai bun în comparație cu unele tipuri de granola pe care le găsești în magazine. Conține doar ingrediente sănătoase, nu are conservanți sau zaharuri simple. Amestecul de bucățele crocante de ovăz la cuptor, nuci și fructe uscate este nemaipomenit. Poți adăuga și pudră proteică cu orice fel de aromă pentru a mări conținutul proteic din această rețetă.

Pe site-ul meu am diferite rețete de granola grozavă preparată în casă. Aceasta însă este varianta cea mai dietetică.

După ce s-a copt, lasă granola la răcit pe o hârtie de copt, deoarece se întărește frumos în timpul procesului de răcire.

Ingrediente

Instrucțiuni

  1. Taie nucile destul de mărunt în aşa fel încât să formeze bulgăraşi atunci când sunt amestecaţi cu restul ingredientelor.
  2. Amestecă toate ingredientele într-un vas.
  3. Toarnă amestecul într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Amestecul trebuie să formeze o singură bucată. Cu cât stratul e mai subţire, cu atât granola va fi mai crocantă.
  4. Coace granola la 160°C timp de 30-35 de minute până când se rumeneşte frumos. Ai grijă să nu o arzi.
  5. Dacă după 35 de minute granola nu este suficient de crocantă, rupe-o în bucăţi, creşte temperatura la 180 de grade şi coace-o timp de încă 5 minute.
Timp de pregătire40 minute
Cantitate rezultată4 porții
Informații nutriționale / 1 porție
Calorii295 Kcal
Carbohidrați35 g
Fibre7 g
Proteine9 g
Grăsimi12 g
...
Lucia Wagner

Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!

Lucia Wagner

Comentarii