Magiciana Fit
Urmărește-mă
Piept de pui fitness la grătar cu clătite din spelta

Piept de pui fitness la grătar cu clătite din spelta

Piept de pui fitness la grătar cu clătite din spelta - pui pentru un prânz sau o cină sănătoasă care va fi apreciat de întreagă familie. Savurează gustul de carne la grătar plină de proteine cu un sos gustos și clătite din spelta. Dacă îți plac tortilla sau clătitele umplute, trebuie să încerci această rețetă sănătoasă.

Aceste clătite din spelta preparate în casă nu conțin ouă, lapte sau drojdie. Făina spelta este bogată în fibre și proteine, iar aceste clătite ușoare sunt gata în doar câteva minute, fără a utiliza ulei. Le poți umple cu orice, apoi le rulezi și le poți lua cu tine pentru a înlocui masa de prânz la serviciu, școală sau chiar și la drum. Avantajul acestor clătite este acela că au un gust nemaipomenit servite atât calde, cât și reci.

Pieptul de pui la grătar este foarte ușor de pregătit – carnea de pui se gătește foarte simplu. Pentru a obține acel gust delicios de grătar, în această rețetă fit trebuie să folosești piure de roșii, sos Worcestershire, muștar și miere. Carnea se va îmbiba cu toate aromele, va fi minunat de fragedă, încât la final îți va veni să lingi farfuria pentru a savura și ultima bucățică. Combinația este perfectă cu salată verde sau cu clătite din spelta și cred că te vei îndrăgosti de această rețetă cu carne și vei dori să o pregătești în multe alte variante. Poți de asemenea să servești carnea cu orez sau legume prăjite (în acest caz, trebuie să subțiezi puțin sosul pentru a-l putea turna deasupra garniturii).

Ingrediente

  • 400 g piept de pui
  • 50 g piure de roșii
  • o ceapă
  • 3 linguri sos Worcestershire
  • 2 linguri oțet
  • 1 lingură muștar
  • 1 lingură miere (v-o recomand pe aceasta)
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare de mare
  • piper negru
  • paprika
  • pentru garnitură:
  • 100 g brânză dată pe răzătoare
  • salată verde
  • pentru clătite:
  • 1 1/2 cană făină spelta (vă recomandăm această)
  • 1/2 cană apă fierbinte
  • 2 linguri ulei de măsline (vi-l recomand pe acesta)
  • 1 linguriță sare de mare

Instrucțiuni

  1. Într-o cratiță, încălzește o lingură de ulei, adaugă ceapa mărunțită și prăjește-o puțin.
  2. Adaugă pieptul de pui tăiat felii, amestecă, adaugă piureul de roșii, condimentele, sare după gust și adaugă apă până aceasta acoperă puiul.
  3. Fierbe carnea timp de 20 de minute fără a o acoperi cu capacul.
  4. Apoi adaugă sosul Worcestershire, oțetul, muștarul și lasă pe foc amestecând din când în când până când sosul capătă consistența dorită și carnea se înmoaie.
  5. Într-un castron, amestecă făina spelta cu apă fierbinte, sare de mare și ulei de măsline.
  6. Din aluatul rezultat, modelează biluțe și rulează-le pentru a obține clătite. Dacă aluatul este prea lipicios, poți rula clătitele între două hârtii de copt.
  7. Coace fiecare clătită într-o tigaie fără ulei timp de 1 minut pe fiecare parte.
  8. Din cantitatea de ingrediente ar trebui să-ți iasă 4 clătite mai mari.
  9. Umple clătitele rezultate cu salată verde, pui, pe deasupra presară brânză și servește-le calde.
Timp de pregătire50 minute
Cantitate rezultată4 porții
Informații nutriționale/ 1 porție
Calorii495 Kcal
Carbohidrați40 g
Fibre7 g
Proteine36 g
Grăsimi17 g
Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!
Lucia Wagner

Comentarii