
Prăjitură Bundt cu ovăz, făină de migdale și glazură de cocos
Prăjitură Bundt cu ovăz și făină de migdale și cu semințe de mac sau chia, gustoasă și sănătoasă, cu glazură delicioasă de cocos. E simplu de pregătit, sățioasă, gustoasă și ușor de digerat grație făinii de ovăz și de migdale. Adaugă ingredientele tale preferate și savureaz-o la micul dejun, alături de o ceașcă de ceai. Iubesc zilele în care pot să mă răsfăț cu un desert sănătos la micul dejun!
Dacă vrei să aduci ceva nou în rutina de la micul dejun și dorești să încerci un desert inedit, pregătește această prăjitură Bundt cu făină de ovăz și migdale. Conține doar ingrediente de calitate și îți furnizează energie pentru o nouă zi. Semințe de chia sau mac – tu alegi ce vei adăuga în rețetă. Poți adăuga și fulgi de ciocolată neagră. La cafea în pauza de după-amiază sau ca desert într-o după-amiază de duminică – poți savura oricând această incredibilă prăjitură Bundt cu glazură de cocos.
Nu trebuie să sari peste glazura din lapte de cocos. Ți se va topi pe limbă, iar prăjitura va fi minunat de aromată. Poți folosi orice tip de lapte la pregătirea aluatului din această rețetă, eu recomand utilizarea de lapte de migdale, cocos sau ovăz – pentru a se îmbina perfect cu restul ingredientelor. Merită să încerci acest tort sănătos cu migdale și ovăz.
Ingrediente
- 200 g făină de ovăz (ovăz măcinat) (vi-i recomand pe aceștia)
- 150 g făină de migdale (migdale măcinate) (v-o recomand pe aceasta)
- 300 ml lapte (la alegerea ta)
- 4 linguri miere (v-o recomand pe aceasta)
- 2 ouă
- 2 linguri semințe de mac sau chia (vi le recomand pe acestea)
- 1 lingură praf de copt (recomand acest)
- fulgi de ciocolată neagră (opțional) (vi le recomand pe acestea)
- 1 conservă lapte de cocos nedegresat (vi-l recomand pe acesta)
- fulgi de migdale (opțional)
Instrucțiuni
- Lasă conserva cu lapte de cocos la frigider peste noapte.
- Într-un castron, amestecă făina de ovăz, făină de migdale, praful de copt și semințele de mac (sau de chia).
- Peste acestea adaugă laptele, mierea, ouăle și amestecă aluatul foarte bine. În această etapă, poți adăuga și fulgii de ciocolată neagră.
- Toarnă aluatul într-o tavă de silicon pentru prăjitură Bundt și coace-l la 180 de grade timp de 35 de minute până când se rumenește.
- Lasă prăjitura Bundt să se răcească. Alege partea solidă de deasupra laptelui de cocos care a stat la frigider peste noapte și întinde-o peste prăjitură.
- La final, poți presăra peste prăjitură fulgi de migdale.
Timp de pregătire | 45 minute | |
Cantitate rezultată | 12 felii |
Informații nutriționale/ 1 felie | ||
Calorii | 155 Kcal | |
Carbohidrați | 13 g | |
Fibre | 3 g | |
Proteine | 6 g | |
Grăsimi | 8 g |