
Prăjitură cu brânză de vaci şi seminţe de mac sau chia (fără gluten)
Delicioasă, suculentă şi răcoritoare – această prăjitură sănătoasă cu brânză de vaci poate fi preparată fie cu seminţe de mac, fie cu seminţe de chia – în funcţie de gusturi şi de ceea ce ai la îndemână. Află cât e de amuzant să folosești brânza de vaci în rețete de deserturi.
Grație branzei de vaci și iaurtului grecesc, această prăjitură este bogată în proteine. Prin utilizarea semințelor de mac sau chia prăjitura se va îmbogăți cu o doză bună de fier, calciu și magneziu, iar grație semințelor de chia, și cu acizi grași omega 3. Prăjitura este excelentă și datorită conținutului ridicat de fibre, proteine și grăsimi sănătoase din semințele de chia. Această prăjitură cu brânză de vaci nu conține făină, trebuie să folosești doar puțin ovăz sau făină de cocos din pulpa nucii de cocos pentru a obține consistența dorită. Prăjitura este îndulcită cu miere, însă dacă dorești să consumi o cantitate redusă de carbohidrați și zaharuri, o poți înlocui cu stevia sau xilitol.
Această prăjitură sănătoasă cu brânză de vaci se prepară extrem de simplu și rapid, trebuie doar să dai toate ingredientele prin blender și să coci prăjitura până când se rumenește.
Savurează această prăjitură dietetică cu brânză de vaci, semințe de mac sau de chia cu glazură de fructe pe deasupra, spre exemplu. E absolut delicioasă!
Ingrediente
- 1 cană brânză de vaci
- ¼ cană iaurt grecesc
- 2 ouă
- 3 linguri miere (v-o recomand pe aceasta)
- 2 linguri fulgi de ovăz (sau făină de ovăz) (v-o recomand pe aceasta)
- 7 linguri seminţe de mac măcinate (sau 4 linguri seminţe de chia) (vi le recomand pe acestea)
Instrucțiuni
- Se amestecă în blender brânza de vaci, iaurtul, ouăle, ovăzul şi mierea până când se obţine un aluat fin.
- Apoi se adaugă seminţele de mac măcinate sau seminţele de chia.
- Aluatul se toarnă într-o tavă mică din silicon sau într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace la 180°C timp de 30 de minute până când marginile şi partea superioară se rumenesc.
- Prăjitura poate fi servită imediat ce s-a răcit, dar are un gust şi mai bun dacă o laşi la frigider timp de cel puţin 5 ore.
- Se poate odecora cu sos de fructe (fructe fierte) sau cu nuci.
Timp de pregătire | 35 minute | |
Cantitate rezultată | 6 felii |
Informații nutriționale/ 1 felie | ||
Calorii | 176 Kcal | |
Carbohidrați | 12 g | |
Fibre | 8 g | |
Proteine | 12 g | |
Grăsimi | 12 g |