Prăjitură cu scorțișoară și toping de miere-ricotta
Partajează această rețetă cu un prieten:
Încă o rețetă de prăjitură sănătoasă fără făină grozavă – cu ovăz și migdale. Această prăjitură fit cu scorțișoară și toping de miere-ricotta vă va unge la suflet cu gustul său excepțional și, nu în ultimul rând, prin compoziția sănătoasă. Flan-ul de scorțișoară se potrivește de minune cu deliciosul toping cu miere, ricotta și iaurt, bogat în proteine.
Prăjitura cu scorțișoară sănătoasăeste ideală pentru toate sărbătorile și aniversările, dar și pentru după-amiezele de weekend alături de cafea sau ceai. Dintr-o privire pot spune că arată irezistibil, iar gustul este și mai bun. Ador această combinație de scorțisoară, migdale, ricotta și miere și cred că după ce veți gusta prăjitura, și dumneavoastră o veți iubi. În plus, prăjitura este echilibrată nutrițional și bogată în vitamine și minerale. La flan, puteți înlocui zahărul de cocos sau trestie cu xilitol, care va reduce conținutul caloric și de carbohidrați al prăjiturii.
Nici începătorii într-ale bucătăriei sănătoase nu trebuie să evite această prăjitură cu scorțișoară, deoarece este foarte ușor și rapid de preparat. Cu siguranță toți cei dragi o vor adora, indiferent dacă sunt sau nu pasionați de mâncarea sănătoasă. Dacă nu vă place scorțișoara, o puteți omite și o puteți înlocui cu cacao sau extract de vanilie. Puteți savura o bucată și la micul dejun ;)
În blender, blenduiți ovăzul cu migdalele până când rezultă o făină.
Apoi adăugați praful de copt, îndulcitorul și scorțișoara și blenduiți din nou.
La final, adăugați restul de ingrediente (cu excepția merișoarelor) și blenduiți bine.
Turnați aluatul într-o formă pentru copt unsă (cu diametrul de aproximativ 20 cm (7.9in)).
Coaceți prăjitura timp de 20-25 minute la 175 de grade Celsius (347 grade Fahrenheit) până când mijlocul prăjiturii este copt.
După ce s-a copt, lăsați-o să se răcească, apoi tăiați-o în 2 sau 3 părți.
În castron, amestecați ricotta cu iaurtul grecesc și 3 linguri de miere.
Gustați, iar dacă este necesar, îndulciți glazura cu o lingură de miere.
La final, întindeți topingul pe bucățile de prăjitură așezate în straturi, presărați deasupra merișoarele uscate și întindeți restul topingului pe deasupra prăjiturii.
Dați prăjitura la frigider timp de cel puțin 6 ore pentru ca topingul să se întărească și prăjitura să-și păstreze forma.
Partajează această rețetă cu un prieten:
Timp de pregătire
40 minute
Cantitate rezultată
10 felii
Informații nutriționale / 1 felie
Calorii
220 Kcal
Carbohidrați
28 g
Fibre
3 g
Proteine
11 g
Grăsimi
8 g
Pentru mai multe rețete asemănătoare, apasă pe categoriile de mai jos
Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!