Magiciana Fit
Urmărește-mă
Prăjitură îngheţată cu fructe, sănătoasă și răcoritoare

Prăjitură îngheţată cu fructe, sănătoasă și răcoritoare

Dacă ți-ai dorit vreodată ca la micul dejun să servești o prăjitură, acum poți face acest lucru. Această sănătoasă prăjitură înghețată cu fructe este răcoritoare, nu are adaos de făină sau zahăr și nu conține substanțe nesănătoase. Conține doar ingrediente benefice pentru sănătate. Are un gust cu adevărat irezistibil, cel puțin la fel de grozav pe cât arată.

Stratul inferior al acestei prăjituri dietetice este alcătuit din frcute date prin blender și ulei de cocos. Cel de-al doilea strat se prepară dintr-un amestec de ingrediente cu valori nutriționale mai ridicate, precum nucile caju, migdalele, curmalele și nuca de cocos. Pentru ca amestecul să fie mai moale, se folosește partea solidă din laptele de cocos și puțină brânză quark. Această compoziție (în afara brânzei quark) ne amintește de prăjiturile raw, însă din cauză că prăjitura e înghețată, nu e nevoie să se folosească prea multe nuci sau ulei și de aceea își menține nivelul redus de calorii și grăsimi. O bucată din cele 12 rezultate are 185 kcal, 13 g de grăsimi și 14 g de carbohidrați, ceea ce nu e deloc rău pentru o prăjitură atât de delicioasă.

Pe lângă acestea, în cazul în care vrei să sporesti conținutul de proteine al prăjiturii, poți să adaugi în stratul de fructe pudră proteică, preferabil cu aromă de vanilie sau fructe.

Deoarece prăjitura este înghețată, aceasta va fi consumată mai încet față de alte deserturi sau prăjituri, ceea ce consider că e un avantaj :) Trebuie s-o încerci și tu, această rețetă este excelentă în special în zilele de vară fierbinți.

Ingrediente

Instrucțiuni

 1. Alunele caju şi migdalele se lasă la înmuiat peste noapte (dacă foloseşti curmale, lasă-le şi pe acestea la înmuiat peste noapte).
 2. Într-un blender se amestecă toate ingredientele pentru stratul colorat până când se omogenizează, apoi amestecul de fructe se toarnă într-o tavă (de ex. o tavă pentru prăjituri).
 3. Se dă la frigider timp de 30 minute - 1 oră.
 4. Între timp se prepară stratul superior.
 5. Într-un blender se amestecă toate ingredientele pentru stratul superior până la omogenizare.
 6. Acest amestec este mai dificil de amestecat, astfel încât poţi adăuga puţină apă – cu cât mai puţină, cu atât mai bine.
 7. Când suprafaţa stratului colorat s-a întărit, se scoate tava din frigider, deasupra se aşează fructe, iar deasupra fructelor se toarnă stratul superior.
 8. Prăjitura gata preparată se lasă la congelator peste noapte.
 9. Se scoate din frigider cu o oră înainte de servire pentru a se înmuia.
 10. Poate fi păstrată la frigider maximum o jumătate de zi, altfel va începe să se topească.
 11. Înainte de servire, aceasta poate fi decorată cu căpşune, se poate turna peste ea ciocolată neagră topită sau se poate presăra nucă de cocos.
Timp de pregătire20 minute
Cantitate rezultată12 felii
Informații nutriționale / 1 felie
Calorii185 Kcal
Carbohidrați14 g
Fibre3 g
Proteine5 g
Grăsimi13 g
...
Lucia Wagner

Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!

Lucia Wagner

Comentarii