Magiciana Fit
Urmărește-mă
Prăjitură sănătoasă cu cacao fără făină și cu cremă de căpșune-quark

Prăjitură sănătoasă cu cacao fără făină și cu cremă de căpșune-quark

Prăjitură sănătoasă cu cacao fără făină și cu cremă de căpșune-quark, ideală în fieare zi, dar și la ocazii speciale. Această prăjitură sănătoasă nu conține făină, este îndulcită cu miere, iar prepararea acesteia nu necesită decât câteva ingrediente obișnuite. Cacaoa din baza prăjiturii garantează o aromă bogată de ciocolată. Brânza quark și iaurtul grecesc contribuie la conținutul proteic al prăjiturii. Trebuie să încerci această prăjitură fără făină, sunt sigură că o vei adora.

Această prăjitură sănătoasă cu ciocolată este foarte ușor de preparat și este gata în 45 de minute. Cine nu ar aprecia o rețetă atât de rapidă și gustoasă de desert sănătos, nu am dreptate? Prăjitura are puține calorii, astfel încât o poți savura în cantități rezonabile, chiar dacă ești la cura de slăbire. Baza prăjiturii cu cacao e simplu de preparat și merge de minune cu umplutura cremoasă realizată din brânză quark și iaurt grecesc. Îți recomand să folosești iaurt grecesc cu conținut redus de grăsimi pentru a păstra valorile nutriționale cele mai favorabile. În ceea ce privește cacaoa, nu recomand utilizarea de cacao olandeză, deoarece aroma acesteia ar fi prea puternică pentru prăjitură, cel mai bine ar fi să utilizezi pudră de cacao naturală neprocesată. Căpșunele dulci sunt ideale în această prăjitură și merg de minune în această combinație de arome. Cu toate acestea, dacă preferi să folosești alte fructe, poți înlocui căpșunele cu fructele preferate.

Prăjitura sănătoasă cu cacao care nu conține făină și are o cremă de căpșune și brânză quark este o rețetă practică, inclusiv pentru consumarea la ocazii speciale de către persoanele care suferă de boala celiacă. Toți cei care suferă de boala celiacă vor putea savura un desert delicios și sănătos fără adaos de făină sau gluten.

Ingrediente

Instrucțiuni

  1. Amestecă ingredientele pentru baza prăjiturii într-un castron. Toarnă aluatul într-o tavă pentru prăjituri din silicon sau o tavă unsă cu ulei (cu diametrul de aproximativ 16 cm). Dacă dorești să folosești o tavă mare, va trebuie să dublezi cantitatea de ingrediente și să o lași la cuptor ceva mai mult timp. Coace prăjitura la 180 grade Celsius timp de 35 de minute. Între timp, amestecă într-un castron brânza quark cu iaurtul grecesc și mierea. Apoi adaugă căpșunele spălate și tăiate mărunt. După ce s-a copt, taie baza prăjiturii în două pe orizontală, toarnă deasupra unei părți jumătate din cantitatea de cremă de căpșune, așează deasupra a doua parte de prăjitură și toarnă deasupra restul de cremă. Dă prăjitura la frigider timp de câteva ore pentru a se întări.
Timp de pregătire45 minute
Cantitate rezultată8 porții
Informații nutriționale / 1 porție
Calorii138 Kcal
Carbohidrați20 g
Fibre3 g
Proteine9 g
Grăsimi3 g
...
Lucia Wagner

Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!

Lucia Wagner

Comentarii