Magiciana Fit
Urmărește-mă
Biluţe fitness şi energie pentru micul dejun

Biluţe fitness şi energie pentru micul dejun

Ai nevoie de un plus de energie dimineaţa ? În acest caz trebuie să încerci aceste biluţe fitness care îți dau energie şi conţin toţi nutrienţii necesari de care ai nevoie pe parcursul zilei ! Prepară-le cu o zi înainte şi nu va mai trebui să îți faci griji în legătură cu micul dejun sau gustarea de dimineaţă.

Toate ingredientele din aceste biluțe se îmbină într-o armonie perfectă a aromelor. Poți savura aceste biluțe fără coacere la orice oră din zi și îți poți reface stocurile de energie de exemplu înainte de antrenamente sau în timpul unei sesiuni obositoare de hiking. Acestea conțin ingrediente sănătoase, precum ovăz, nucă de cocos, semințe de chia, semințe de in, miere, boabe de cacao crude și unt de arahide.

Îți recomand să utilizezi boabe de cacao crude originale în locul bucățelelor de ciocolată. Știi de ce aceste boabe sunt atât de sănătoase?

Toate tipurile de ciocolată sunt preparate din boabe de cacao crude, dar prin procesarea acestora se pierd unii dintre nutrienţii cei mai importanţi. De aceea este important să consumi boabele de cacao în forma lor naturală, nu prăjite. Cacaoa este pe un loc fruntaş în rândul “super-alimentelor”. Conţine aproximativ 300 de substanţe identificate chimic, de aceea este una dintre cele mai complexe alimente din lume. Cacaoa conţine o gamă largă de minerale (fier, magneziu, cupru, crom, zinc, mangan), vitamine (în special vitamina C) şi antioxidanţi (în cantitate mai mare decât vinul roşu, afínele, fructele de goji, ceaiul verde şi rodiile - toate la un loc)! Este o sursă naturală extrem de importantă de magneziu şi de sulf organic – magneziul este considerat a fi unul dintre mineralele cel mai puţin prezente în dieta actuală standard, ceea ce contribuie la creşterea numărului de persoane afectate de boli cardiace. Magneziul contribuie la mineralizarea oaselor, dezvoltarea periosteumului şi a smalţului dentar. Are un rol benefic şi în formarea unghiilor, a părului, a pielii şi activează mai mult de 300 de enzime. Magneziul influenţează performanţa muşchiului cardiac şi stabilizează homeostaza. Contribuie la funcţionarea corectă a prostatei şi ajută digestia.

Consumul regulat de boabe de cacao crude luptă împotriva depresiei, a bolilor cardiovasculare şi a tensiunii arteriale crescute şi scade riscul de cancer. Sprijină funcţionarea sistemului nervos şi îmbunătăţeşte memoria şi flexibilitatea. Boabele de cacao crude au un gust ceva mai amărui şi o aromă puternică de ciocolată. De accea este important să le adăugăm în reţetele dulci, dar pot fi consumate şi ca atare.

Ingrediente

Instrucțiuni

  1. Amestecă toate ingredientele într-un castron.
  2. Lasă amestecul la frigider timp de aproximativ 30 minute.
  3. În momentul când s-a răcit şi s-a întărit, modelează din amestec biluţe.
  4. Păstrează biluţele într-un recipient închis ermetic şi ţine-le la frigider maxim o săptămână.
Timp de pregătire40 minute
Cantitate rezultată12 biluțe
Informații nutriționale / 1 biluță
Calorii121 Kcal
Carbohidrați12 g
Fibre3 g
Proteine3 g
Grăsimi7 g
...
Lucia Wagner

Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!

Lucia Wagner

Comentarii