Brioşe cu migdale şi cremă de caju şi cafea (fără gluten)
Partajează această rețetă cu un prieten:
Aceste brioșe sănătoase cu migdale și cremă de caju și cafea sunt în mod clar slăbiciunea mea. E bine că au în compoziție doar ingrediente sănătoase, nu conțin făină și sunt îndulcite cu miere. Nici nu știu ce îmi place cel mai mult la ele - ori baza pufoasă din migdale, ori delicioasa cremă de cafea, cred că de fapt e o combinație între acestea două.
Brioșele cu migdale nu conțin făină sau gluten, iar în aluat rolul principal aparține făinii de migdale (care se obține prin mixarea sau râșnirea migdalelor), urmată de ouă, miere, unt de nuci, lapte, praf de copt și scorțișoară. Dacă vrei ca baza să conțină și cacao, poți adăuga cacao în aluat. Este foarte ușor să prepari crema de caju și cafea, trebuie doar să amesteci nucile caju înmuiate peste noapte cu câteva boabe de cafea măcinate, iaurt, miere și cacao. E delicios, de-abia aștept să pregătesc din nou acest desert sănătos.
Pregătește aceste brioșe dietetice pentru tine sau pentru petrecerile în familie, sunt sigură că vei impresiona pe toată lumea. Îți recomand din suflet aceasta rețetă. Dacă nu ești mare amator de brioșe sau dacă îți e lene să le decorezi (eu nu te judec), poți pregăti cu ușurință din acest aluat brioșe sănătoase cu migdale fără gluten pe care mai apoi le poți servi ca atare.
Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!