Magiciana Fit
Urmărește-mă
Brioşe fără făină cu brânză quark şi căpşune

Brioşe fără făină cu brânză quark şi căpşune

Încearcă aceste brioșe cu brânză quark și căpșune care nu conțin făină sau gluten, sunt ușoare și nu au adaos de zahăr. Acestea reprezintă un desert gustos, sățios și bogat în proteine. Le poți savura și la micul dejun, spre exemplu.

Brioșele se coc la cuptor și au o glazură delicioasă. Aceste brioșe sănătoase cu brânză quark și căpșune nu conțin făină, zahăr sau ulei, sunt valoroase din punct de vedere nutrițional și se prepară extrem de ușor. Aluatul este compus din banane coapte, brânză quark, ouă, curmale, scorțișoară și făină de migdale. Poți cumpăra făina de migdale dintr-un magazin naturist sau o poți prepara acasă prin râșnirea migdalelor până ce obții o făină fină. Glazura cu care decorezi brioșele este preparată din brânză quark, de data aceasta în combinație cu căpșune dulci și, după preferințe, cu pudră proteică. În această rețetă nu am folosit zahăr sau miere, desertul este îndulcit natural cu banane, curmale și căpșune.

Brioșele reprezintă un desert elegant și se prepară în doar câteva minute. Pregătește-le în această versiune dietetică sănătoasă cu conținut proteic ridicat. Sunt sigură că le vei savura.

Ingrediente

Instrucțiuni

  1. Se amestecă în blender bananele, brânza quark, ouăle, curmalele, scorţişoara şi făina de migdale (sau migdalele măcinate).
  2. Aluatul se toarnă în cupe pentru brioşe din silicon, umplându-le aproape complet.
  3. Brioşele se coc la 180°C timp de aproximativ 30 de minute.
  4. Se lasă să se răcească complet înainte de a se scoate din forme.
  5. Între timp, se amestecă în blender brânza quark cu căpşunele.
  6. Se pot adăuga şi câteva linguri de pudră proteică – glazura va fi mai tare.
  7. Compoziţia se toarnă într-o pungă pentru ornat prăjituri şi se decorează brioşele.
  8. Se servesc imediat sau se dau la frigider.
Timp de pregătire40 minute
Cantitate rezultată12 porții
Informații nutriționale / 1 porție
Calorii165 Kcal
Carbohidrați12 g
Fibre3 g
Proteine14 g
Grăsimi7 g
...
Lucia Wagner

Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!

Lucia Wagner

Comentarii