Magiciana Fit
Urmărește-mă
Carne de vită cu piure de mazăre galbenă și sparanghel

Carne de vită cu piure de mazăre galbenă și sparanghel

Un prânz sau o cină gustoasă și sănătoasă - carne de vită cu piure de mazăre galbenă și sparanghel. Ingredientele din această rețetă merg perfect împreună, deoarece gustul și substanțele nutritive din această mâncare sunt echilibrate. Sparanghelul și mazărea oferă doza ideală de fibre, proteine, vitamine și minerale și, pe lângă gustul delicios, sunt extrem de sățioase.

Gătește această mâncare gustoasă și colorată pentru masa de prânz sau cină. Pregătirea acesteia este foarte simplă, iar gustul merită efortul. Carnea de vită bine condimentată și piureul de tomate merg de minune cu piureul de mazăre. Această mâncare mai are nevoie de un singur ingredient – sparanghelul crocant și verde la grătar cu o aromă bogată :)

Această rețetă de carne de vită cu piure de mazăre și sparanghel nu conține lapte, ouă, nuci sau gluten și este bogată în fibre. Este perfectă pentru toate persoanele care suferă de alergii alimentare. Are un conținut proteic ridicat și valori nutriționale pozitive, fiind perfectă pentru adepții alimentației sănătoase. Dacă ești în pană de idei în ceea ce privește pregătirea unui prânz sau a unei cine sănătoase pe bază de carne, încearcă această mâncare, cu siguranță nu vei regreta.

Ingrediente

  • 400 g mușchi de vită
  • 200 g mazăre galbenă
  • 400 g sparanghel verde
  • 4 linguri piure de tomate
  • 2 linguri sos de soia (v-o recomand pe aceasta)
  • 100 ml apă
  • 1 ceapă
  • 1 linguriță ulei de cocos (vi-l recomand pe acesta)
  • 1 linguriță pudră de usturoi
  • 1/2 linguriță paprika
  • un vârf de cuțit de piper negru măcinat
  • sare de mare

Instrucțiuni

  1. Spală mazărea, pune-o într-o cratiță și toarnă deasupra o cantitate dublă de apă.
  2. Sărează puțin mazărea, acoperă cratița cu un capac și fierbe-o timp 40-60 de minute până când se înmoaie și capătă consistența unei budinci. Amestecă din când în când pentru a nu se prinde de cratiță.
  3. Într-o altă cratiță, prăjește ceapa tăiată mărunt într-o linguriță de ulei.
  4. Adaugă carnea de vită tăiată cubulețe, amestecă și adaugă piureul de tomate, 100 ml de apă, sosul de soia, sarea, pudra de usturoi, paprika și un vârf de cuțit de piper negru măcinat.
  5. Fierbe carnea timp de 30-40 de minute, amestecând din când în când. Dacă este cazul, mai adaugă puțină apă.
  6. Coace sparanghelul la cuptor în răstimpul în care fierbi mazărea și carnea. Spală-l și așează-l într-o tavă pentru copt.
  7. Condimentează sparanghelul cu sare și piper negru măcinat și coace-l timp de 15 minute la 180 °C.
Timp de pregătire70 minute
Cantitate rezultată4 porții
Informații nutriționale / 1 porție
Calorii470 Kcal
Carbohidrați19 g
Fibre11 g
Proteine40 g
Grăsimi20 g
...
Lucia Wagner

Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!

Lucia Wagner

Comentarii