Magiciana Fit
Urmărește-mă
Cartofi dulci “prăjiți“ cu scorțișoară și cremă de vanilie

Cartofi dulci “prăjiți“ cu scorțișoară și cremă de vanilie

Cartofi dulci “prăjiți“ cu scorțișoară incredibil de crocanți în variantă dulce, pentru toți iubitorii de deserturi și gustări sănătoase, dar și pentru toți cei care iubesc scorțișoara. În combinație cu crema de vanilie, sigur vă vor plăcea.

În plus, 1 cartof dulce de mărime medie furnizează mai mult de 400 % din doza zilnică de vitamina A, 37 % din doza zilnică de vitamina C și 15 % din doza zilnică de fibre și vitamina B6. Este de asemenea bogat în fibre și contribuie la reglarea digestiei. Pe de altă parte, 1 batat de mărime medie are doar puțin peste 100 kcal. Grație faptului că sunt dați prin amidon sau făină de tapioca înainte de a-i coace, cartofii dulci “prăjiți“ sunt incredibil de crocanți după ce sunt scoși din cuptor. Vă recomand să pregătiți crema de vanilie cu pudră proteică, preferabil cu aromă de vanilie, pentru o mâncare și mai sățioasă și valoroasă din punct de vedere nutrițional. Iaurtul grecesc joacă un rol important în compoziția cremei, deoarece acesta ne furnizează 26 g de proteine per porție. Aceste valori nutriționale îî vor încânta nu doar pe amatorii de fitrness și pe sportivi, ci și pe cei care doresc să aibă un corp de vis.

Acești cartofi dulci “prăjiți“ nu sunt grozavi doar ca desert sau gustare sănătoasă, ci sunt și ușor de luat la pachet, fiind excelenți ca gustare de dimineață sau amiază la școală sau la serviciu. Sunt cu adevărat irezistibili dacă adăugați în cremă o lingură de sirop de arțar și semințe de vanilie ;)

  • Dacă nu doriți să folosiți pudră proteică în această rețetă, folosiți ceva mai mult extract de vanilie și îndulciți crema după gust.

Ingrediente

  • 2 cartofi dulci de mărime medie
  • 1 lingură de scorțișoară (v-o recomand pe aceasta)
  • 1 linguriță de amidon (sau făină de tapioca)
  • un vârf de cuțit de stevia (opțional)
  • Pentru cremă:
  • 250 g 8.8 oz) iaurt grecesc
  • 1 măsură de pudră proteică de vanilie*
  • 1 lingură sirop de arțar / miere (v-o recomand pe aceasta)
  • 1 păstaie de vanilie (sau 1 linguriță extract de vanilie)

Instrucțiuni

  1. Curățați cartofii de coajă și tăiați-i în felii subțiri.
  2. Apoi dați feliile de cartof prin amestecul format dintr-o linguriță de amidon cu scorțișoară.
  3. Dacă doriți, puteți adăuga un vârf de cuțit de pudră de stevia.
  4. Așezați feliile de cartof într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt. Lăsați puțin spațiu între ei pentru a se coace corect.
  5. Lăsați-le să se coacă timp de 15-20 minute la 205 de grade Celsius (400 grade Fahrenheit), apoi întoarceți-le cu atenție ți coaceți-le timp de încă 10 până la 15 minute până când se rumenesc. Aveți grijă să nu se ardă.
  6. După coacere, lăsați-le în cuptor timp de 20-30 minute.
  7. Pregătiți crema, amestecând iaurtul, pudra proteică, extractul de vanilie (sau semințele de vanilie) și siropul de arțar.
Timp de pregătire50 minute
Cantitate rezultată2 porții
Informații nutriționale / 1 porție
Calorii280 Kcal
Carbohidrați40 g
Fibre5 g
Proteine26 g
Grăsimi2 g
...
Lucia Wagner

Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!

Lucia Wagner

Comentarii