Magiciana Fit
Urmărește-mă
Chiftele cu carne fit în sos de tomate

Chiftele cu carne fit în sos de tomate

Chiftele cu carne fit în sos de tomate delicioase și care îți aduc aminte de copilărie. Rețeta este foarte simplă și e gata în 35 de minute. Încearc-o, sunt sigură că îți va plăcea și această rețeta îmbunătățită.

Pentru această variantă de chiftele fit poți folosi fie carne de curcan tocată pentru o variantă mai dietetică, sau carne de vită tocată pentru o mâncare mai puțin dietetică, dar cu un gust mai pronunțat. Carnea de vită conține mai multe grăsimi, dar dacă acest lucru nu te deranjează și preferi o carne cu un gust mai pronunțat, o poți folosi în această rețetă. În ambele cazuri, această rețetă va fi una reușită. Valorile nutriționale sunt calculate pentru carnea de curcan. Recomand folosirea orezului brun grație gustului acestuia și a conținutului de fibre mai ridicat, dar dacă nu ai așa ceva prin casă, nu trebuie să-ți faci probleme – poți folosi orice alt tip de orez. Dacă doreșți, poți înlocui orezul cu quinoa, de exemplu.

Dacă foloseșți făină fără gluten, poți pregăti aceste chiftele cu carne fără gluten. Ai nevoie de puțină făină pentru a lega compoziția. Îți recomand să adaugi brânza în sosul de tomate, astfel acesta va fi irezistibil de cremos. Mozzarella dată pe răzătoare este perfectă pentru acest lucru, deoarece este foarte bună și se topește rapid.

Pune-ți șorțul de bucătărie și pregătește aceste chiftele cu carne fit în sos de tomate, sunt convinsă că îți vor plăcea**.

Ingrediente

  • 500 g carne de curcan (sau de vită) tocată
  • 3 linguri făină de orice tip
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 linguriță muștar
  • sare, piper negru măcinat (după gust)
  • un vârf de cuțit de chimion măcinat
  • Pentru sos:
  • 50 g mozzarella dată pe răzătoare (cu conținut redus de grăsimi)
  • 300 ml piure de tomate
  • 1 conservă (400 g) roșii decojite și mărunțite
  • 1 ceapă
  • oregano, sare, piper negru măcinat (după gust)
  • 1-2 căței de usturoi
  • 250 g orez (v-o recomand pe aceasta)
  • 1 lingură ulei (vi-l recomand pe acesta)
  • 2 lingurițe oțet balsamic

Instrucțiuni

  1. Adaugă în orez sare și condimente după gust și fierbe-l într-o cantitate dublă de apă până când se înmoaie.
  2. Amestecă carnea tocată, făina, usturoiul pisat, condimentele și sarea pentru a crea o compoziție omogenă din care vei modela biluțe cu mâna.
  3. Așează chiftelele într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt.
  4. Coace-le timp de 15 minute la 190 de grade până când se coc în mijloc.
  5. Într-o cratiță mai mare sau într-o tigaie adâncă , prăjește ceapa tăiată mărunt în ulei încins.
  6. Adaugă piureul de tomate, rosille decojite, sarea, condimentele, oțetul balsamic și usturoiul pisat.
  7. Lasă sosul să fiarbă înăbușit, apoi adaugă chiftelele cu carne peste care presari mozzarella dată pe răzătoare.
  8. Acoperă cratița sau tigaia și lasă chiftelele să fiarbă înăbușit în sos timp de încă 5 minute.
  9. Servește chiftelele cu carne cu sosul de tomate și orezul fiert.
Timp de pregătire35 minute
Cantitate rezultată4 porții
Informații nutriționale / 1 porție
Calorii570 Kcal
Carbohidrați52 g
Fibre9 g
Proteine36 g
Grăsimi21 g
...
Lucia Wagner

Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!

Lucia Wagner

Comentarii