Magiciana Fit
Urmărește-mă
Cod înăbușit cu sos de lămâie și usturoi și cipsuri de țelină

Cod înăbușit cu sos de lămâie și usturoi și cipsuri de țelină

Savurează acest delicios cod înăbușit cu sos de lămâie și usturoi și cipsuri de țelină la cuptor. Această mâncare este bogată în proteine și săracă în carbohidrați și calorii. În plus, este bogată în vitamine și minerale, mai ales în: vitaminele din grupul B, seleniu, fosfor, mangan, magneziu, niacină, acid folic, vitaminele E și A. Pentru iubitorii de pește, această rețetă este pontul perfect pentru o masă de prânz sau cină sănătoasă și dietetică.

Codul este una dintre cele mai populare specii de pește grație gustului caracteristic. Are un conținut caloric redus și este bogat în acizi grași omega 3. Nu e nicio problemă dacă nu găsești cod, îl poți înlocui cu somon sau cu orice alt tip de pește local care îți place.

Cipsurile de țelină la cuptor făcute în casă înlocuiesc clasicii cartofi prăjiți din garnitură – nu trebuie să folosești mult ulei, deoarece se pregătesc la cuptor. În acest mod, mâncarea are o valoare calorică semnificativ mai mică, astfel încât te vei simți ușoară și fit după ce vei consuma această mâncare :)

Acest cod înăbușit cu cipsuri de țelină este minunat pentru o cină în familie, de aceea îți recomand din suflet să îl încerci.

Ingrediente

  • Pentru pește:
  • 600 g cod
  • 2 linguri unt
  • 1 lămâie (sucul + coaja)
  • 2 căței de usturoi
  • 1 lingură de muștar
  • 1-2 linguri sos de soia
  • pătrunjel
  • Pentru cipsurile de țelină:
  • 1 kg țelină
  • 1 linguriță sare de mare
  • 1/2 linguriță paprika
  • 1/2 linguriță măghiran
  • 1 lingură ulei de măsline (vi-l recomand pe acesta)

Instrucțiuni

  1. Curăță țelina și tai-o în fâșii subțiri.
  2. Într-un castron mare, pregătește marinada pentru cartofi prăjiți amestecând uleiul de măsline, condimentele și sarea.
  3. Apoi adaugă fâșiile de țelină și acoperă-le cu marinada.
  4. Așează fâșiile de țelină într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coace-le timp de 40 până la 50 de minute la 220 de grade până devin crocante, întorcându-le pe cealaltă parte după 20 de minute.
  5. Între timp, pregătește codul într-o tigaie adâncă. Încălzește untul și adaugă cățeii de usturoi zdrobiți, muștarul, sucul și coaja de lămâie, sosul de soia, apoi așează codul în tigaie.
  6. Acoperă tigaia și gătește peștele înăbușit la foc mic până se înmoaie, timp de 10-15 minute. Dacă este cazul, adaugă puțină apă.
  7. La final, presară peste pește pătrunjel proaspăt.
  8. Servește peștele cu cipsurile de țelină la cuptor, toarnă deasupra sosul pregătit anterior, pe lângă care poți adăuga și salată proaspătă.
  9. Bon appetit! :)
Timp de pregătire65 minute
Cantitate rezultată3 porții
Informații nutriționale/ 1 porție
Calorii368 Kcal
Carbohidrați7 g
Fibre6 g
Proteine50 g
Grăsimi12 g
Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!
Lucia Wagner

Comentarii