Magiciana Fit
Urmărește-mă
Falafel la cuptor cu hummus

Falafel la cuptor cu hummus

Falafel la cuptor cu hummus este o mâncare vegană excelentă care poate fi savurată de toată lumea, fie că e vegană sau nu. Este o rețetă sănătoasă care merită să fie încercată. Hummusul cremos preparat în casă e atât de delicios!

Falafelul este prăjit în mod tradițional. Totuși, deoarece dorim să pregătim o variantă sănătoasă și fit, trebuie să folosim cuptorul. Falafelul neprăjit este foarte gustos, deși trebuie să te avertizez că este puțin mai uscat față de varianta prăjită. Cu toate acestea, îți recomand să-l încerci. Este delicios și are un gust perfect atunci când e abia scos din cuptor.

Prefer acest falafel la cuptor cu hummus pentru un prânz sau o cină sănătoasă. Este o mâncare hrănitoare plină de vitamine și minerale. Pe lângă gustul său fenomenal, partea preferată din această rețetă este faptul că pentru ambele preparate - falafel și hummus, ai nevoie de aproape aceleași ingrediente care se găsesc cu ușurință. Singurul ingredient care poate fi mai greu de procurat este pasta de tahini, însă aceasta se găsește în orice supermarket mare sau magazin cu mâncare organică.

Cui nu îi place un hummus gustos? Poate doar celor cărora nu le place denumirea acestuia. Dacă te numeri printre persoanele care încă nu au gustat hummus, pregătește-l și tu. Sunt sigură că vei adora această rețetă. Poți îmbunătăți acest *hummus de casă** în funcție de preferințe. Pregătește această rețetă, iar dacă ți-a plăcut, data viitoare poți ajusta ingredientele în funcție de preferințe sau poți adăuga ingrediente noi.

Pâinea pita încălzită din grâu integral plus legumele fermentate sau varza murată merg extrem de bine cu acest falafel și hummus aromat. Bon appetit!

Ingrediente

  • Pentru falafel:
  • 500 g năut fiert (vă recomandăm acest)
  • 1 ceapă
  • 3-4 căței de usturoi
  • 3 linguri făină (spelta, grâu sau hrișcă)
  • 1 linguriță chimion mărunțit
  • 1 linguriță sare
  • o mână de coriandru proaspăt
  • o mână de pătrunjel proaspăt
  • 1/4 inguriță piper negru măcinat
  • 2 linguri ulei de măsline (vi-l recomand pe acesta)
  • apă (cât este nevoie)
  • Pentru hummus:
  • 400 g năut fiert (vă recomandăm acest)
  • sucul de la 1 lămâie
  • 100 g pastă de tahini
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/2 linguriță chimion măcinat
  • 1-2 căței de usturoi
  • 2-4 linguri de apă

Instrucțiuni

  1. Mai întâi pregătește falafelul. Adaugă toate ingredientele pentru falafel (cu excepția apei) în robotul de bucătărie și amestecă-le până când obții o pastă omogenă. Dacă pasta este prea tare, adaugă câtă apă este nevoie.
  2. Din pasta rezultată, modelează cu mâna biluțe mici și așează-le într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt.
  3. Coace biluțele de falafel timp de 25-30 minute la 190 de grade până când se rumenesc.
  4. Între timp, pregătește hummusul.
  5. Pune toate ingredientele pentru hummus în robotul de bucătărie sau într-un blender de mare putere și amestecă-le până la omogenizare. Adaugă câtă apă este nevoie pentru a obține consistența dorită.
  6. Servește falafelul alături de hummus. Are un gust delicios atunci când e de-abia scos din cuptor.
  7. Poți servi falafelul și cu varză murată, legume fermentate și pâine pita din grâu integral.
Timp de pregătire50 minute
Cantitate rezultată4 porții
Informații nutriționale /
Calorii579 Kcal
Carbohidrați52 g
Fibre15 g
Proteine17 g
Grăsimi30 g
...
Lucia Wagner

Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!

Lucia Wagner

Comentarii