Magiciana Fit
Urmărește-mă
Lipie simplă cu ton și ceapă

Lipie simplă cu ton și ceapă

Ți-ai dori un meniu mai interesant și o rețetă nouă și sănătoasă pentru masa de seară sau un brunch de weekend? Încearcă această lipie gustoasă și simplă cu ceapă, ton și măsline, care îți furnizează un conținut ridicat de proteine și fibre. Grație tonului, este de asemenea o sursă excelentă de vitamine, minerale și acizi grași omega 3.

Pregătirea acestei plăcinte cu ceapă și ton îți va răpi foarte puțin timp, chiar și pregătirea aluatului este extrem de simplă. Trebuie doar să amesteci făina cu iaurtul, sarea și uleiul de măsline, apoi să dai amestecul rezultat la cuptor. Apoi trebuie să așezi toppingurile deasupra aluatului la jumătatea timpului de coacere, după care dai din nou lipia la cuptor. Nu îți mai bați capul cu procesul de creștere al aluatului sau altă procedură migăloasă.

Pentru această rețetă am folosit file de ton de la Sun&Sea. Declar cu toată convingerea că acest ton este preferatul meu din toate timpurile. Este ambalat în recipiente de sticlă și îți dai seama dintr-o singură privire că este vorba de un ton de foarte bună calitate. În această plăcintă sărată poți adăuga fileurile întregi sau le poți sfărâma puțin. Cantitatea de ingrediente utilizată este suficientă pentru 3 porții îndestulătoare.

Vrei să schimbi puțin rețeta? Poți adăuga în aluat ciuperci sau diferite alte legume, brânză sau chiar și carne de pui. Bon appétit :)

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 g făină de grâu integral sau spelta
  • 1/2 linguriță sare
  • 150 g iaurt simplu
  • 1 lingură ulei de măsline
  • Pentru topping:
  • o mână de roșii cherry
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • 200 g file de ton în suc propriu (vi-l recomand pe acesta)
  • 1 ceapă roșie mare
  • 70 g măsline negre
  • o mână de verdețuri proaspete

Instrucțiuni

  1. Într-un castron, amestecă bine ingredientele pentru aluat.
  2. Toarnă aluatul dens rezultat într-o tavă pentru copt tapetată cu hârtie pentru copt și coace-l timp de 10 minute la 175 de grade Celsius.
  3. După 10 minute, scoate aluatul din cuptor și unge-l cu uleiul de măsline amestecat cu roșiile cherry sfărâmate.
  4. Apoi adaugă deasupra ceapa tocată, bucățile de ton, măslinele negre și roșiile cherry.
  5. Coace aluatul timp de încă 10 minute la aceeași temperatură. După ce s-a copt, decorează lipia cu verdețuri proaspete și servește-o cât încă este caldă.
Timp de pregătire30 minute
Cantitate rezultată3 porții
Informații nutriționale /
Calorii426 Kcal
Carbohidrați47 g
Fibre7 g
Proteine30 g
Grăsimi12 g
...
Lucia Wagner

Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!

Lucia Wagner

Comentarii