Magiciana Fit
Urmărește-mă
Macarons sănătoși cu cocos

Macarons sănătoși cu cocos

Cu toții cunoaștem probabil acei macarons franțuzești colorați și care sunt preparați din făină de migdale, zahăr și albușuri de ou și sunt greu de pregătit. Denumirea de macarons mai este purtată și de către o altă delicatesă franțuzească. Acești macarons sănătoși cu cocos reprezintă o altă delicatesă din Franța care poate fi preparată într-un mod sănătos și dietetic.

Rețetele sănătoase cu cocos se numără printre preferatele mele, iar aceasta merită cu siguranță un loc de onoare. Sunt niște prăjiturele cu cocos dulci și pufoase, ușor crocante la exterior și cu interior moale. Le poți prepara în câteva minute și ai nevoie de doar câteva ingrediente - baza rețetei este alcătuită din nucă de cocos răzuită, miere și albușuri de ou. Valorile nutriționale ale acestora reprezintă un avantaj uriaș - 1 bucată din cele 24 rezultate are doar 35 de kcal și conține 3 g de carbohidrați. Deoarece nu conțin făină sau gluten, acestea pot fi consumate și de către persoanele care suferă de boala celiacă.

Aceste mini-deserturi cu nucă de cocos sunt perfecte și pentru Crăciun și alte sărbători. Sunt ușor de transportat, astfel încât le poți lua cu tine în călătorii, la serviciu sau la școală. Pentru a prepara macarons cu cacao, poți adăuga în aluat 1 lingură de cacao.

Încearcă și tu acești macarons gustoși și sănătoși cu nucă de cocos, nu vei regreta. Au un irezistibil gust de cocos!

Ingrediente

Instrucțiuni

  1. Într-un castron se bat albuşurile cu un vârf de cuţit de sare folosind un mixer de mână până când acestea devin spumă.
  2. Cu ajutorul unei spatule, se adaugă cu grijă mierea sau alt îndulcitor, extractul (de vanilie sau migdale) şi fulgii de cocos.
  3. Aluatul se amestecă până la omogenizare.
  4. Aluatul se modelează în bile mici folosind o lingură, apoi bilele se aşează pe o hârtie de copt.
  5. Se coc pe raftul din mijloc al cuptorului la 175°C timp de 10-15 minute.
  6. Partea superioară a bilelor trebuie să capete o nuanţă aurie.
  7. Pentru a prepara macarons cu cocos, se adaugă în aluat o lingură cu vârf de cacao.
Timp de pregătire20 minute
Cantitate rezultată24 porții
Informații nutriționale /
Calorii35 Kcal
Carbohidrați4 g
Fibre0 g
Proteine1 g
Grăsimi2 g
...
Lucia Wagner

Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!

Lucia Wagner

Comentarii