
Pachețele de primăvară cu fructe
Aceste pachețele de primăvară gustoase pot constitui un mic dejun grozav, un aperitiv sau un desert răcoritor și sănătos pe perioada verii la grătare sau picnicuri. Sunt ușor de preparat, conțin o mulțime de vitamine și foarte puține grăsimi.
Există mai multe tipuri de pachețele de primăvară, acestea se numesc pachețele vietnameze deoarece nu sunt prăjite, ci se consumă proaspete. Prepararea acestora nu e complicată. În general sunt sărate, însă aceasta este o mică variantă interesantă cu gust dulce. Hârtia de orez ține fructele laolaltă și are un gust neutru. Îți recomand să servești pachețelele cu acest sos perfect de scorțișoară și iaurt. E de la sine înțeles că poți prepara aceste delicatese mici și colorate folosind și alte fructe, după preferințe - ar fi perfect să folosești mango, kiwi, portocale sau mere tăiate felii.
Ce este hârtia de orez?
Hârtia de orez este preparată din făină de orez, astfel încât nu conţine gluten. Este foarte delicată, nu schimbă gustul alimentelor şi se topeşte pe limbă atunci când o consumi. Se foloseşte la prepararea multor feluri de mâncare, la sushi, rulouri, dar şi în deserturi. Poţi găsi hârtii de orez în marile supermarketuri, magazinele cu specific asiatic sau în magazinele naturiste.
Ingrediente
- 100 g căpşuni
- 100 g amestec fructe de pădure
- 1 piersică
- 4 linguri iaurt alb
- 1 lingură miere (v-o recomand pe aceasta)
- 1 linguriţă scorţişoară
- 4 foi de orez
Instrucțiuni
- Taie fructele în bucăţi şi lasă-le deoparte.
- Pentru a prepara sosul, amestecă iaurtul, mierea şi scorţişoara, apoi amestecă şi fructele în compoziţie.
- Înmoaie fiecare foaie de orez timp de 10 secunde în apă călduţă.
- Aşează foaia de orez înmuiată pe o farfurie sau şerveţel, umple-o cu fructe şi sos, apoi ruleaz-o.
Timp de pregătire | 10 minute | |
Cantitate rezultată | 4 porții |
Informații nutriționale/ 1 porție | ||
Calorii | 230 Kcal | |
Carbohidrați | 50 g | |
Fibre | 2 g | |
Proteine | 4 g | |
Grăsimi | 0 g |