Magiciana Fit
Urmărește-mă
Pâine sănătoasă cu ovăz și semințe (fără făină)

Pâine sănătoasă cu ovăz și semințe (fără făină)

O pâine sănătoasă cu ovăz și semințe, care nu conține făină, nu conține ou, este foarte gustoasă și îi furnizează organismului o cantitate suficientă de fibre, proteine, grăsimi sănătoase, vitamine și minerale. Dacă dorești ca pâinea să fie dulce, îți recomand să adaugi în aluat 2 linguri de miere sau sirop de arțar. Această fantastică pâine bogată în substanțe nutritive merge de minune cu orice tip de salată, paste tartinabile de casă, piure de avocado, brânză sau măsline. Dacă îți place acest tip de pâine hrănitoare și plină de substanțe nutritive, atunci trebuie să încerci această rețetă.

Pentru a o prepara, nu ai nevoie decât de un castron în care să amesteci toate ingredientele. Poți adăuga și semințele tale preferate, cum ar fi semințe de dovleac sau o cantitate mică de semințe de susan (susanul are o aromă și un gust puternic, de aceea e bine să utilizezi o cantitate redusă). În cazul versiunii dulci, poți adăuga și fructe uscate sau nuci tăiate mărunt. Trebuie să lași aluatul să crească timp de o oră înainte de a coace pâinea. Toate ingredientele trebuie să fie înmuiate în apă și ulei de măsline pentru a forma un aluat compact - în acest mod, pâinea nu se va fărâmița după coacere.

Îți recomand din suflet să servești această pâine sănătoasă cu ovăz și semințe unsă cu piure de avocado, sos pesto sau unt. E perfecțiunea întruchipată :)

Ține minte, 1 cană din rețetă este echivalentă cu 250 ml.

Ingrediente

Instrucțiuni

  1. Amestecă toate ingredientele. Apoi toarnă aluatul într-o tavă pentru pâine din silicon tapetată cu hârtie de copt și lasă pâine să crească timp de cel puțin 1 oră. Nu sări peste acest pas, în caz contrar pâinea se va fărâmița. Coace pâinea timp de 40 de minute la 175 grade Celsius. Scoate pâinea din cuptor, întoarce-o invers pe hârtia de copt, apoi coace-o neacoperită încă 15-20 minute. Pâinea rezultată trebuie să fie crocantă și rumenă la exterior. Are un gust perfect servită proaspătă, iar dacă o consumi a doua zi, îți recomand să o încălzești înainte de a o servi.
Timp de pregătire65 minute
Cantitate rezultată12 felii
Informații nutriționale / 1 felie
Calorii160 Kcal
Carbohidrați10 g
Fibre4 g
Proteine5 g
Grăsimi11 g
...
Lucia Wagner

Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!

Lucia Wagner

Comentarii