
Prăjitură bundt sănătoasă cu ovăz
O excelentă, delicată și nu în ultimul rând, sănătoasă prăjitură bundt cu ovăz preparată din ovăz - fără făină, cu un adaos minim de îndulcitori și de grăsimi. Merge de minune cu o ceașcă de cafea sau de ceai, dar poate fi savurată și în după-amiezile de duminică petrecute în familie. Sunt convinsă că și cei mai mari iubitori de dulciuri o vor aprecia.
Această prăjitură bundt sănătoasă cu ovăz este delicioasă și plină de substanțe nutritive. În această rețetă, vom înlocui făina clasică cu ovăz măcinat, iar uleiul va fi înlocuit cu iaurt simplu în combinație cu sos de mere. În loc de zahăr vom folosi puțină miere. Poți adăuga în amestec și câteva fructe deshidratate, bucățele de nuci pentru a o face mai crocantă sau bucățele de ciocolată neagră pentru un gust și mai delicios. Prăjitura bundt este atât de ușor de preparat, încât chiar și un începător într-ale bucătăriei va reuși să o pregătească. Nu este necesar să bați ouăle separat și nici nu trebuie să faci nimic complicat. Îți recomand să adaugi în aluat scorțișoară sau coajă de lămâie, astfel prăjitura bundt va avea un gust absolut irezistibil.
Această prăjitură bundt sănătoasă și preparată din ovăz este doar puțin dulce, dar în cazul în care îți place să consumi deserturi mai dulci, îți recomand să adaugi încă 2-3 linguri de miere (sau 1/2 linguriță de stevia) sau poți servi această prăjitură unsă cu marmeladă de cea mai bună calitate. Multora dintre voi le-a plăcut tare mult această rețetă, lucru care mă bucură enorm! :)
Ingrediente
- 3 căni cu ovăz (vi-i recomand pe aceștia)
- 3 ouă
- 3 linguri cu miere (sau alt îndulcitor) (v-o recomand pe aceasta)
- 3/4 cană sos de mere
- 220 g iaurt simplu
- 2 linguri ulei de măsline (vi-l recomand pe acesta)
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu (sau 1 plic de praf de copt)
- 1 linguriță scorțișoară (sau coajă de lămâie) (v-o recomand pe aceasta)
- merișoare deshidratate, stafide, nuci, bucățele de ciocolată neagră (opțional, dar recomandat) (vi le recomand pe acestea)
Instrucțiuni
- Râșnește ovăzul sau dă-l prin blender până când rezultă o făină fină. Într-un castron, amestecă-le împreună cu celelalte ingrediente. Toarnă aluatul într-o tavă de silicon sau pentru prăjitură bundt de dimensiuni standard și care a fost unsă în prelabil cu unt. Coace prăjitura bundt timp de 50-55 minute la 150 grade Celsius până când se rumenește. După ce s-a copt, las-o în tavă să se răcească timp de 10 minute, apoi poți presăra pe deasupra făina de cocos folosind o sită, pentru a-i conferi acel aspect de prăjitură pudrată cu zahăr.
Timp de pregătire | 60 minute | |
Cantitate rezultată | 12 felii |
Informații nutriționale/ 1 felie | ||
Calorii | 144 Kcal | |
Carbohidrați | 19 g | |
Fibre | 2 g | |
Proteine | 5 g | |
Grăsimi | 5 g |