Magiciana Fit
Urmărește-mă
Prăjitură sănătoasă din năut cu ciocolată şi portocală

Prăjitură sănătoasă din năut cu ciocolată şi portocală

Cu siguranță ai observat din rețetele mele că năutul poate fi utilizat fără nicio problemă în deserturi pe post de înlocuitor al făinii sau grăsimilor. Oferă-ți un moment de răsfăț și încearcă năutul sănătos cu un gust pronunțat de ciocolată și portocală sub forma unei prăjituri excelente care nu conține făină. Rețeta e foarte simplă și am certitudinea că această prăjitură sănătoasă cu năut, ciocolată și portocală își va câștiga un loc de onoare printre deserturile tale. În această rețetă nici nu vei simți gustul de năut sau avocado.

Această versiune sănătoasă a prăjiturii cu ciocolată este plină de fibre, vitamine, minerale, are un conținut mare de proteine, micronutrienți, are un nivel scăzut de zaharuri, nu conține făină sau grăsimi extra. Prăjitura din năut cu ciocolată și portocală are relativ puține calorii și poate fi consumată și de cei ce suferă de boala celiacă. Dacă îți plac bananele, perfecțiunea prăjiturii cu ciocolată din această rețetă este încoronată cu o glazură sănătoasă și extrem de delicioasă de avocado și banane. Este o prăjitură de vis. Poți înlocui zahărul din trestie cu zahăr din cocos sau cu un îndulcitor cu un conținut redus de calorii - xilitolul.

Combinația aceasta de ingrediente rezultă într-un gust echilibrat și o consistență moale. Combinația dintre avocado și cacao este excelentă și nu dă greș niciodată. Îți ofer o rețetă rapidă și ușoară de prăjitură sănătoasă din năut cu ciocolată și portocală care este creată pentru toți iubitorii de ciocolată, dar într-o versiune mai sănătoasă și mai echilibrată nutrițional.

Ingrediente

Instrucțiuni

  1. Năutul se lasă la înmuiat peste noapte, se spală şi se fierbe în apă cu puţină sare până se înmoaie.
  2. Se amestecă în blender năutul fiert împreună cu apa, uleiul de cocos şi sucul de la o portocală până când compoziţia devine perfect omogenă.
  3. Amestecul se toarnă într-un castron, în care se adaugă şi restul de ingrediente.
  4. Aluatul se toarnă într-o tavă pentru prăjituri non-aderentă (cu diametrul de aprox. 20 cm) sau într-un alt tip de tavă.
  5. Prăjitura se coace timp de 45-50 de minute la 180°C. Prăjitura este coaptă atunci când o înțepi cu o scobitoare şi aceasta iese curată.
  6. Se amestecă în blender bananele, jumătatea de avocado şi cacaoa până se omogenizează.
  7. Glazura se toarnă peste prăjitura răcită şi se decorează cu coajă de portocală.
  8. Se lasă la frigider timp de cel puţin 2 ore.
Timp de pregătire60 minute
Cantitate rezultată8 felii
Informații nutriționale / 1 felie
Calorii225 Kcal
Carbohidrați38 g
Fibre6 g
Proteine7 g
Grăsimi8 g
...
Lucia Wagner

Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!

Lucia Wagner

Comentarii