Magiciana Fit
Urmărește-mă
Prăjiturele dietetice sau pâine cu morcov şi măr (fără făină, zahăr şi grăsimi)

Prăjiturele dietetice sau pâine cu morcov şi măr (fără făină, zahăr şi grăsimi)

Aluatul acestei delicatese este rezultatul unui simplu experiment, dar mi-a ieșit bine. Mi-am dorit ceva mai sănătos și mai dietetic și astfel a luat naștere acest aluat foarte gustos și dulce care are și un pic de scorțișoară. Din acest aluat poți prepara fie prăjiturele sănătoase, sau de exemplu o pâine sănătoasă cu morcov, toate acestea fără adaos de făină, zahăr sau grăsimi.

Prăjiturelele sau pâinea preparate urmând această rețetă pot fi servite ca mic dejun sănătos sau ca gustare ușoară între mesele principale. Aceste prăjiturele au puține calorii, conțin carbohidrați complecși din ovăz, dar și zaharuri din fructe cu absorbție rapidă. Bineînțeles că prăjiturelele vor fi mai mult moi decât crocante, deoarece nu am adăugat în aluat niciun strop de ulei. Sunt doar puțin dulci din cauză că nu conțin îndulcitori, au dulceața naturală a fructelor pe care le conțin.

Din acest aluat cu morcov și măr am încercat să prepar trei tipuri de alimente - prăjiturele, pâine și bombonele turnate în forme. Prăjiturelele au ieșit cele mai fine, iar pâinea ocupă locul al doilea. Poți face din aluat orice dorești, trebuie doar să te hotărăști ce vrei să prepari pe moment. Din cantitatea de ingrediente folosită am preparat 1 pâine și aproximativ 10 prăjiturele, iar dacă aș fi dorit să prepar doar prăjiturele, mi-ar fi ieșit 25 de bucăți. Pentru un aluat mai bogat, poți adăuga și fructe uscate, nucă de cocos, semințe sau nuci.

Încearcă aceste prăjiturele dietetice cu morcov și măr, cu siguranță le vei savura.

Ingrediente

Instrucțiuni

  1. Amestecă toate ingredientele, cu excepţia fructelor uscate.
  2. Adaugă fructele uscate.
  3. Toarnă aluatul într-o formă pentru pâine/o tavă semi-rotundă pentru franzele sau toarnă-l cu lingura în formă de prăjituri pe o hârtie de copt.
  4. Dacă nu foloseşti o formă pentru pâine din silicon, tapetează forma cu hârtie de copt.
  5. Coace prăjiturile la 190°C timp de 25 de minute.
  6. După 25 de minute, coace-le timp de încă 7 minute la 200 de grade până ce se rumenesc şi se întăresc.
Timp de pregătire40 minute
Cantitate rezultată25 porții
Informații nutriționale / 1 porție
Calorii38 Kcal
Carbohidrați6 g
Fibre1 g
Proteine2 g
Grăsimi1 g
...
Lucia Wagner

Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!

Lucia Wagner

Comentarii