Magiciana Fit
Urmărește-mă
Prăjiturele din migdale şi cocos umplute cu îngheţată de banane (fără gluten)

Prăjiturele din migdale şi cocos umplute cu îngheţată de banane (fără gluten)

Ai încercat vreodată să lipești la mijloc două prăjiturele cu înghețată? Dacă răspunsul e nu, atunci cu siguranță trebuie să încerci această rețetă. Mai mult, aceste prăjiturele din migdale și nucă de cocos umplute cu înghețată de banane sunt valoroase din punct de vedere nutrițional și hrănitoare pregătite în această versiune sănătoasă.

Pentru a prepara acest desert simplu ne sunt necesare doar 5 ingrediente și câteva minute. Are un conținut ridicat de fibre, de micronutrienti, dar și de grăsimi sănătoase grație migdalelor și nucii de cocos.

Prăjiturile pufoase din migdale și nucă de cocos nu conțin făină sau gluten, se prepară din doar 4 ingrediente, precum făină de migdale (o poți cumpăra sau o poți prepara prin râșnirea migdalelor), nucă de cocos răzuită, albușuri de ou și miere. Sunt moi și foarte gustoase și au un gust foarte plăcut de cocos și migdale. Prepararea în casă a înghețatei sănătoase de banane (cunoscută și sub denumirea de nicecream) este și mai simplă - trebuie doar să tai bananele, să le congelezi și apoi să le dai prin blender până când se transformă într-o înghețată groasă, apoi poți servi compoziția. În continuare trebuie să lipim prăjiturelele scoase din cuptor cu această înghețată, după care vom putea savura un sendviș sănătos cu înghețată. Dacă dorești, poți adăuga în înghețată pudră proteică (de preferință cu aromă de banane, vanilie sau cocos) pentru a spori conținutul proteic al desertului.

Încearcă acest sendviș sănătos cu înghețată de banane, este perfect pentru zilele de vară.

Ingrediente

Instrucțiuni

  1. Pune bananele feliate la congelator timp de cel puţin 8 ore.
  2. Bate albuşurile într-un castron până când obţii o spumă, apoi adaugă făina de migdale, nuca de cocos şi mierea.
  3. Amestecă totul cu grijă şi toarnă-l cu lingura într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  4. Din acest aluat ar trebui să obţii 10 prăjiturele.
  5. Coace prăjiturelele timp de aproximativ 20 de minute la 200°C.
  6. Lasă-le să se răcească, apoi lipeşte-le cu îngheţata de banane pe care o obţii amestecând bananele congelate în robotul de bucătărie.
Timp de pregătire30 minute
Cantitate rezultată5 porții
Informații nutriționale / 1 porție
Calorii238 Kcal
Carbohidrați20 g
Fibre5 g
Proteine8 g
Grăsimi14 g
...
Lucia Wagner

Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!

Lucia Wagner

Comentarii