Magiciana Fit
Urmărește-mă
Somon cu bulgur în sos Teriyaki

Somon cu bulgur în sos Teriyaki

Te întrebi ce mâncare cu somon ai putea să gătești? Încearcă această rețetă grozavă. Somon cu bulgur în sos Teriyaki îți va cădea cu tronc. Știi ce avantaje mai are această rețetă, pe lângă gustul perfect? E gata în mai puțin de 25 de minute!

Sosul Teriyaki original provine din bucătăria japoneză. Această variantă este puțin modificată, deoarece mi-am dorit să conțină cât mai multe ingrediente și să aibă același gust ca sosul original. M-am îndrăgostit de acest sos de prima dată când l-am gustat. Pe scurt, sosul este uimitor de dulce și picant și merge bine cu somonul. În același timp, este extrem de ușor de preparat - trebuie să amesteci toate ingredientele, apoi să le torni în cratiță peste somon. În cazul în care nu poți face rost de toate ingredientele pentru acest sos, poți omite oțetul de orez, pe care-l poți înlocui cu oțet balsamic sau suc de lămâie. Iar dacă nu îți plac sosurile prea dulci, poți folosi o lingură de miere. Dacă nu îți place bulgurul sau dacă nu ai așa ceva prin casă, poți folosi garnitura ta preferată - fie că e vorba de salată, hrișcă, orez, cușcuș sau quinoa.

Această rețetă sănătoasă de somon cu bulgur și sos Teriyaki te va încânta și grație conținutului ridicat de fibre și proteine, și chiar dacă e vorba de o mâncare cu somon, aceasta nu este prea calorică. Mâncarea conține o cantitate mare de oligoelemente, mangan, seleniu, magneziu, vitamina B-12, niacină și multe altele.

Dacă te grăbești și nu știi cum se gătește somonul, îți recomand această variantă. Gătește și tu această rețetă, sunt sigură că îți va plăcea :)

Ingrediente

  • 300 g file de somon
  • 150 g bulgur nefiert (sau orice altă garnitură)
  • 1 lingură semințe de susan
  • 1 ceapă verde
  • pentru sosul Teriyaki:
  • 60 ml sos de soia (v-o recomand pe aceasta)
  • 1-2 linguri miere
  • 1 lingură oțet din orez (sau balsamic)
  • 1/2 linguriță sare
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri apă
  • 1 linguriță ghimbir proaspăt dat pe răzătoare
  • 1/4 linguriță piper negru măcinat

Instrucțiuni

  1. Acoperă bulgurul cu o cantitate dublă de apă clocotită, adaugă puțină sare și acoperă cratița. Pune-i capacul și lasă-l să fiarbă timp de 10-15 minute până când absoarbe toată apa.
  2. Dă la o parte pielița de pe somon și așează-l într-o tigaie adâncă non-aderentă. Nu e necesar să adaugi ulei în tigaie, somonul se va praji în propria sa grăsime. Dacă însă nu ai o tigaie prea grozavă, poți adăuga puțin ulei.
  3. Prăjește somonul pe ambele părți timp de aproximativ 5 minute.
  4. Între timp, amestecă toate ingredientele pentru sos într-un castronel.
  5. Toarnă sosul în tigaie peste somon, apoi fierbe-l în sos timp de încă 2 minute, întorcându-l pe cealaltă parte la jumătatea timpului.
  6. Servește somonul cu sos și cu bulgur fiert peste care presari ceapă verde mărunțită și semințe de susan.
Timp de pregătire25 minute
Cantitate rezultată2 porții
Informații nutriționale/ 1 porție
Calorii566 Kcal
Carbohidrați57 g
Fibre15 g
Proteine51 g
Grăsimi10 g
Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!
Lucia Wagner

Comentarii